Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sâmbătă, 30 aprilie, Teatrul Masca deschide Stagiunea Outdoor 2022 cu spectacolul EXODUL. Acesta va avea două reprezentații pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, de la ora 18:00 și de la ora 20:00. Spectacolul se joacă în cadrul proiectului ,,Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, inițiat de Primăria Municipiului București și este oferit gratuit publicului. Un grup compact de oameni de toate vârstele, cu geamantane în mâini și în spatele lor un câmp de floarea soarelui și un cer senin. Așa începe „Exodul”.

„Exodul e un spectacol care ar fi trebuit să vorbească despre Istorie, despre istoria refugiaților din Ucraina; sau din Siria; sau din alte zone unde bombele alungă Oameni, oameni ca noi, oameni ca voi,  oameni în vârstă sau oameni tineri, copii sau femei… Oameni….

Exodul e un spectacol născut în zilele ce au urmat lui 24 februarie 2022, atunci când războiul a izbucnit la câteva sute de kilometri de România. Acum, la două luni de la acel moment, Istoria  s-a transformat în actualitate, iar Exodul a devenit un spectacol contemporan; al naibii de contemporan.”, a precizat Anca Florea, managerul Teatrului Masca.

„Exodul este însă și despre Artiști și Refugiați.”

Totodată, „Exodul” este o piesă despre artiști și refugiați: „Exodul e un spectacol despre acum și aici. Sau despre refugiați și despre noi. Despre cei nevoiți să plece de Acasă în pribegie și despre noi care încercăm să le fim Acasă pentru o vreme.

Exodul este însă și despre Artiști și Refugiați. Despre ce simte un Artist pus față în față cu drama colectivă a unui popor: a celui ucrainean sau a celui sirian sau… sau… din păcate sau-ul pare a nu avea sfârșit…

Exodul nu este numai despre un steag pus pe o clădire, despre a trimite un camion de conserve sau de făină, nu numai despre a-ți deschide Casa pentru niște necunoscuți sub vremuri, ci despre a-ți deschide Sufletul.

Exodul este despre Empatie, despre Prietenie, despre Solidaritate, despre Emoție.

Exodul este despre Lacrimi și Zâmbete.

Exodul este răspunsul nostru ferm ca Artiști la Nebunia celor care conduc Lumea.”, a mai precizat Anca Florea, managerul Teatrului Masca.

Din distribuția piesei fac parte actorii Moașa – Anamaria Pîslaru, Prietena ei dintotdeauna – Laura Dumitrașcu, Femeia cu landoul – Alina Crăiță, Pictorița – Dora Iftode , Bătrânul domn, bolnav de astm – Sorin Dinculescu, Sinucigașul – Valentin Mihalache, Soția sa – Cristina Panait și Tânărul îndrăgostit – Mario Valdelvira

Piesa „Exdoul” este un concept de Anca Florea, în regia lui Mihai Mălaimare. Scenografia este asigurată de Anca Albani, iar muzica de Răzvan Alexandru Diaconu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.