Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava și Societatea Scriitorilor Bucovineni, sub egida Consiliului Județean Suceava, organizează joi, 16 februarie 2023, începând cu ora 11.00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii evenimentul „Ciprian Porumbescu în viața și spiritualitatea tuturor românilor” – Conferință științifică susținută de prof. univ. dr. Mihai Iacobescu.

Manifestarea, care va deschide ciclul de conferințe științifice dedicate compozitorului Ciprian Porumbescu – despre viața și activitatea acestuia –, în Anul „Ciprian Porumbescu”, se dorește a fi un eveniment care va evoca figura acestei importante personalități a spiritualității românești, în general, și bucovinene, în special, cu un impact deosebit asupra mișcării de unificare culturală a românilor din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Va conferenția prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, cel care va aduce în atenția publicului aspecte legate de viața și activitatea lui Ciprian Porumbescu, manifestarea fiind completată cu un moment muzical susținut la vioară de Luca Gabriel Morar, elev la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. îndrumător: Cristina Cleopatra Ungureanu. Moderatorul evenimentului va fi dr. Elena Pintilei, bibliograf în cadrul Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.