Studenții Universității „Constantin Brâncuși” din municipiul Târgu-Jiu vor afla informații utile despre programul „Work and Travel”. Specialiștii de la American Experience vin la Târgu-Jiu pe 8 noiembrie pentru a discuta cu tinerii de la UCB. Gorjeanca Mihaela Grama, absolventă a Universității din Craiova, a fost în SUA de două ori în ultimii doi prin acest program: „În America am învățat cum să mă descurc singură, cum e să ai banii tăi, am învățat mai bine limba engleză. Ca și o amintire super tare a fost când am văzut Cascada Niagara… chiar rămâi fără cuvinte când vezi asemenea peisaj!”
Chiar în zi de sărbătoare, pe 8 noiembrie, studenții UCB vor avea ocazia să afle informații despre cum pot pleca vara viitoare în Statele Unite ale Americii. O echipă de specialiști ai American Experience vine la Târgu-Jiu la prezentarea programului Work and Travel. California, New York, Hawaii, Ocean City și multe alte destinații îi așteaptă pe studenții de la Târgu-Jiu! „Trăiește cea mai tare experiență din studenție cu American Experience! Ne vedem pe 8 noiembrie, de la ora 12:00, la Universitatea <Constantin Brâncuși>, sala Horațiu Mălăele, Târgu Jiu. Te așteptăm cu informații, joburi în State și voie bună! Te așteptăm pentru a-ți da toate detaliile despre cum poți să trăiești cea mai tare experiență din studenție, în State!”, spun organizatorii.
Work and Travel este un program inițiat în anii ‘60 de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru studenții din întreaga lume care vor să viziteze America în timpul vacanței de vară, dar care vor să câștige și niște bani. Work and Travel îți oferă șansa să fii mai mult decât un simplu turist, fiind cea mai tare experiență din studenție. Locurile de muncă puse la dispoziție de programul AE sunt în zone și orașe pe care merită să le vizitezi și ca turist: Las Vegas, Ocean City, Palm Beach, Grand Canion, Rocky Mountains, Atlantic City, California, New England, Texas – sunt multe destinații dintre care poți alege, potrivit site-ului American Experience. Orice poziție ai ocupa, are caracter sezonier, deci nu ai nevoie de calificări speciale sau de experiență în domeniul turismului și al serviciilor.
Experiența de neuitat a studentei Mihaela Grama: „America este fantastică!”
Mihaela Grama are 23 de ani și este originară din orașul Țicleni. A absolvit Universitatea din Craiova-Facultatea de Agronomie, iar acum este studentă la Timișoara, la Asistență Medicală Farmaceutică. Prima dată a plecat în SUA în vara anului 2015 și a doua oară vara aceasta. Nu s-a întors de mult acasă, deja îi este dor de America și de tot ce a trăit acolo! De când se știe, Mihaela adoră să călătorească, să cunoască oameni noi, sa vadă locuri minunate. A considerat că plecarea în SUA, prin Programul Work and Travel, este o oportunitate pe care nu o putea rata și s-a înscris. Vestea că a fost acceptată și că va pleca în SUA i s-a părut multă vreme un vis. „În 2015 am stat trei luni în SUA. Bani nu se câștigă așa mulți cum speram noi, însă banii pe care i-am câștigat acolo i-am investit în excursii pentru a vedea măcar câteva orașe celebre din America. La fel am făcut și anul acesta! Atunci am lucrat în orașul Williamsburg din statul Virginia, ca și housekeeper într-un hotel, iar în luna august 2015, am avut două job-uri, am mai lucrat și pe postul de casier la un restaurant. Am vizitat mai multe orașe: Washington, Philadelphia, Virginia Beach, Atlantic City, New York, cel mai minunat! America este fantastică! În America am învățat cum să mă descurc singură, cum e să ai banii tăi, am învățat mai bine limba engleză.(…) Anul acesta, am fost în America și cu iubitul meu, prin Work and Travel, în perioada iunie-octombrie. Eu am lucrat la un supermarket, tăiam fructe. Am câștigat mai mult fiind amândoi și ne-am permis să mergem într-o excursie de vis pe coasta de vest!”, a spus Mihaela Grama.
Dacă se va mai ivi ocazia, tinerii vor pleca din nou și la anul, cu toate că nu a fost ușor. „Este destul de greu, iar marea majoritate visează că se duc acolo și devin bogați, dar nu este chiar așa. Stilul de viață este destul de scump. Este o experiență destul de frumoasă, dar ca să fie frumoasă trebuie să faci destul de multe sacrificii-munceam 10 ore pe zi, poate mai mult. Noi românii suntem descurcăreți și muncitori, deci nimeni nu are nimic de reproșat. Oricum, americanii sunt foarte drăguți cu angajații, și îți explică, te ajută. Dacă e nevoie muncesc cot la cot cu tine, nu contează că este manager sau director. Au altă mentalitate!”, a mai adăugat studenta din Țicleni.
1 Comment