Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

aaaCărțile de colorat par a fi destinate copiilor. Din fericire, în ultima perioadă, cărțile de colorat pentru adulți au început să câștige din ce în ce mai mult teren pe piață. Pentru un adult, a colora înseamnă a se relaxa, a se simți detașat, din nou copil. Prin această activitate, un adult se smulge din stresul zilnic pentru o vreme. Concluzia: dați o fugă la librărie cât mai repede! Doctorii ne îndeamnă!

Atunci când suntem stresați, noi, ca și persoane adulte, cautăm metode de relaxare precum mersul în oraș, plimbările lungi prin parc, muzica bună. Totuși, o parte dintre noi, adulții de astăzi, am aflat că putem da în mintea copiilor… colorând! Nu cărțile celor mici, să ne înțelegem! Există pe piață cărți de colorat pentru adulți. Poate părea o joacă la început, dar este o bună metodă de a ne destresa. Specialiștii spun că după ce iei o carte de colorat pentru adulți vei face o adevărată pasiune din a-ți alege cele mai bune creioane colorate, cele mai frumoase cărți, căci te vei relaxa și vei ieși din stresul cotidian. „Fără să exagerez, coloratul cărților are același efect asupra creierului nostru ca și meditația. Psihologii spun că așa scăpăm de stres, ne folosim creativitatea și imaginația. Coloratul ne face să ne detașăm de problemele zilnice și să ne concentrăm pe această îndeletnicire plăcută. La mine, de exemplu, același efect îl au cărțile de povești. Mi se pare relaxant să citesc basme de Ispirescu sau basme rusești. Mă pomenesc, dintr-o dată, în copilărie! În ziua de azi trebuie să găsim fiecare metoda de relaxare potrivită. Puteți să le încercați pe acestea două”, a spus farmacistul Ramona Floroiu.

Minunate cărți

Vei putea petrece câteva ore minunate colorând alături de copilul tău. Și unul și altul, veți fi încântați de activitatea de a colora împreună. După ce colorezi, poți înrăma micuța operă de artă! Te va bucura pe viitor. „Cărţile de colorat pentru adulţi, Grădina Secretă şi Pădurea Fermecată conţin ilustraţii realizate de graficianul Johanna Basford, este scoţiancă. Ea a început să facă ilustraţii acum ceva ani, le făcea pentru clienţii ei până la un moment dat când toată lumea îi spunea le-ar face mare plăcere să şi coloreze ilustraţiile făcute de ea şi atunci i-a venit ideea acestor cărţi, mai ales că este o perioadă destul de stresantă pentru toţi şi este nevoie de activităţi de relaxare”, explica, pentru presa centrală, Mihaela Vodă, PR & Marketing la Editura Litera. Coloratul stimulează latura creativă, fără să fie necesară stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate. În plus, participă la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditaţie şi este o activitate pe care o puteţi face singur sau înconjurat de familie.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.