Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Eleva Eugenia Miulescu, din Târgu-Jiu, a câștigat premiul I la concursul de poezie și proză scurtă organizat de Asociația Culturală „Carmina Balcanica” și a confirmat că are talent, lucru știut deja de profesorii săi. Premiul II al acestui concurs, la secțiunea proză, a ajuns tot la Gorj, grație elevei Mădălina Palaghiciuc. Ambele fete învață la Colegiul Tehnic „General Magheru” din municipiul Târgu-Jiu.

scriitoare-liceu-1

Asociația Culturală „Carmina Balcanica”, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Asociația pentru Tineri Streets Craiova, Casa de Cultura „Traian Demetrescu“ Craiova și Biblioteca Orășenească „Mircea Radina“ Segarcea, a organizat un concurs de poezie și proză scurtă. Manifestarea s-a adresat elevilor cu vârste între 14 şi 19 ani (pe două grupe de vârstă: 14-16 ani și 17-19 ani).

S-au înscris elevi de liceu din Craiova, Alexandria, Argeș, Baia Mare, Botoșani, Câmpina, Târgu-Jiu, Motru. Cei 37 de elevi au trimis în concurs poezii și proze scurte. Acest concurs de creație organizat de Asociația Culturală Carmina Balcanica a avut un juriu format din scriitori din Craiova, București, Galați, Iași. Eugenia Miulescu – elevă la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” a obținut premiul I cu proza „Amândoi”, iar Palaghiciuc Mădălina – elevă la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, premiul II cu proza „Zile din viața Samanthei”.

Scriitoarea care va participa la olimpiada de industrie alimentară

Eugenia Miulescu este o talentată elevă din Târgu-Jiu, pasionată de ani de zile de literatură. Citește foarte mult și scrie cât de des poate, dar nu își neglijează nici școala, mai ales că este în clasa a XI-a, la profilul „Industrie Alimentară”. Premiată la mai multe concursuri, Eugenia a început serios să scrie abia în luna iunie, încurajată de profesori și prieteni. eumiu„Sunt o persoană ambițioasă. Îmi doresc să îmi îndeplinesc toate visurile. Știu că pentru acest lucru trebuie să învăț foarte mult, dar sunt pregătită. Anul acesta mă voi pregăti pentru olimpiada de industrie alimentară. Îmi doresc să obțin rezultate foarte bune. Pasiunea mea, pe lângă citit și scris, ar fi alimentația. Visul meu (cel mare) ar fi să devin medic nutriționist. Mi-am format un stil de viață sănătos. Orele de masă sunt foarte importante pentru mine și încerc întotdeauna să îmi sfătuiesc prietenii să mănânce și alimente mai sănătoase. Voi urma cursurile Facultății de Tehnologia Produselor Agroalimentare din Timișoara”, a spus Eugenia Miulescu.13754267_2091163431109157_815764648230245874_n

Mândră de munca depusă și de rezultatele obținute

Eugenia citește foarte mult în timpul liber, fiind îndrumată spre proză de către profesoara sa de Limba și literatura română. Când are timp și se simte inspirată, Eugenia Miulescu scrie și piese de teatru, pe unele dintre ele prezentându-le în cadrul întâlnirilor „Cenaclul Columna”.
„Sincer, sunt mândră că am participat la Carmina Balcanica. La început am fost sceptică în privința prozelor mele. Am crezut că nu voi câștiga niciun premiu. Pur și simplu mi-am spus că vor fi elevi cu proze mult mai bune față de ale mele. Când am aflat vestea, nu mi-a venit să cred. Am învățat un lucru, și acela ar fi: Întotdeauna trebuie să dai tot ce ai mai bun din tine. Dacă o să cazi trebuie să te ridici și să lupți mai departe. Doar cu multă răbdare și multă muncă vei reuși tot ce îți dorești. Nimic nu e imposibil!”, a afirmat Eugenia. Nu a crezut prea mult în forțele proprii, însă premiile obținute au reușit să o facă să își dorească să devină din ce în ce mai bună. danrad7„M-am apucat de scris de puțin timp. Din luna iunie mai exact. Am fost îndrumată spre drumul  dramaturgiei și al teatrului de către profesoara mea de limba română. Sincer, acum nu aș mai putea trăi fără să scriu. Citesc foarte mult în timpul meu liber. Nu am crezut niciodată în forțele mele proprii. Am fost educată să fac lucruri excelente, dar să îmi fie teamă să accept laudele. Încerc să mă auto-perfecționez. Lucrez în timpul liber la noi proze și piese de teatru pentru viitoarele concursuri. Am participat la Tinere Condeie. Am obținut locul al II-lea”, spune Eugenia Miulescu, un copil talentat, blând și dispus să depună cât efort intelectual va trebui pentru a își putea îndeplini visurile!

palagi    scriitoare-li scriitoare-lsic

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.