Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Proiectul KALÉIDOSCOPE, din cadrul Programului Erasmus +, se derulează în perioada 2019-2022 și reunește un număr de 6 țări: România, Guadeloupe – Franța, Turcia, Macedonia, Bulgaria și Insulele Azore – Portugalia.

Programul a debutat pe 1 septembrie 2019 și se va încheia în data de 28 februarie 2022, perioada de derulare prelungindu-se cu încă jumătate de an, din cauza pandemiei de Sars-Cov 2. Guadeloupe – Franța este țara coordonatoare de proiect, având ca reprezentant pe prof. Elise Calliere.

Mobilitățile organizate de Bulgaria și Guadeloupe s-au desfășurat fizic, iar celelalte virtual, din cauza imposibililății de călătorie a țărilor membre în proiect, în contextul pandemiei de Sars-Cov 2.

Modilitatea virtuală, a cincea din cadrul proiectului,  găzduită și organizată de țara noastră, a avut ca tema ,,Identitatea europeană” și s-a desfășurat în perioada 25, 26, 27 ianuarie 2022. Profesorul coordonator al acestor activități este Maria Vodislav. La activitate au participat elevi, atât din clasele primare, cât și gimnaziale.

Programul derulat la Școala Gimnazială numărul 1 din Rovinari a cuprins, printre altele, activități precum: video-prezentare a regiunilor turistice din România, dar și a orașului Rovinari, prezentare de pagini de istorie a poporului român sub forma dramatizării, dansuri medievale și populare, introducere în tehnica Quilling, paradă de costume tradiționale, prezentarea sistemului educativ român.

Țările partenere au fost impresionate de programul prezentat de către școala noastră și și-au manifestat dorința de a ne vizita țara și localitatea atunci când contextul epidemiologic le va permite.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.