Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

meshONFmicPe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu va avea loc o nouă premieră sâmbătă, 8 aprilie, începând cu ora 19:00. Actorii oferă iubitorilor de teatru piesa „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia lui Marian Negrescu. Decorurile și costumele pentru acest spectacol au fost realizate de Ilona Lorincz, scenograf al Teatrului Maghiar din Cluj. 

Anul acesta, opera „O noapte furtunoasă” împlinește 138 de ani de la prima apariție pe scena teatrală. „Revin cu un spectacol, «O noapte furtunoasă», pe care eu îl  îndrăgesc foarte mult, un spectacol extrem de complicat, greu din punct de vedere tehnic. La scenografie sunt foarte bucuros să o avem alături de noi pe Ilona Lorincz, scenograf al Teatrului Maghiar din Cluj, este la a doua participare aici în calitate de colaborator. Piesa împlinește anul acesta 138 de ani, premiera a fost în luna ianuarie a anului 1879. Ceea ce este  interesant, la premieră, desfășurată la Teatrul Național, spectacolul a fost extrem de bine  primit de către public dar, undeva, sus la galerie, organizat, el a fost huiduit pentru că temele  tratate de Caragiale în acest spectacol, respectiv Garda Civică, adulterul, politica, toate veneau așa cum trebuie să se întâmple pentru că teatrul a fost dintotdeauna o instituție care nu a putut fi de acord cu puterea. Spectacolul l-am gândit cu Ilona în zona lui, adică a secolului IXI, o să vedeți asta prin costume, prin decoruri pentru că ni s-a părut interesant să aducem această bucățică de frescă în fața dumneavoastră”, a precizat Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

1Scenograful Ilona Lorincz se află la a doua colaborare cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, aceasta fiind prezentă la Târgu Jiu când s-a jucat spectacolul „Neguțătorul din Veneția”. „O imagine face cât o sută de cuvinte, deci sper să vă facă plăcere să veniți la spectacol și să vă facă plăcere și partea vizuală. Am încercat să aducem puțin din toată partea savuroasă a secolului IXI și sperăm ca prin toate materialele pe care le-am avut la dispoziție am reușit să conturăm și să redăm din farmecul acelei perioade”, a precizat Ilona Lorincz, scenograf Teatrul Maghiar din Cluj.

Prețul unui bilet la premieră este de 70 lei pentru adulți și 60 lei pentru elevi. În celelalte zile ale stagiunii, biletele au următorul preț: pentru elevi I-VIII și prescolari – 15 ron; elevi IX-XII și studenți este de 18 ron; pensionari și șomeri – 15 ron; persoanele adulte – 20 ron.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.