Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14031183_10207034497289492_780488553_nNicușor Mărunțelu este un vâlcean talentat căruia Dumnezeu i-a dat minunatul talent de a picta! Artistul plastic care se ocupă mai mult de realizarea unor picturi pentru grădinițele din județul Vâlcea, dar și de alte lucrări, a înfrumusețat Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc din localitatea Novaci! Tânărul pictor a lucrat alături de iubita sa, iar povestea de viață a celor doi este cu adevărat impresionantă. Crescuți la casa de copii, tinerii au luptat și au muncit pentru a reuși să își atingă țelurile!

Conducerea Spitalului Novaci și-a dorit mult să schimbe fața Secției de 14111966_10207034497169489_1343463389_nPediatrie și să îi facă pe cei mici și bolnavi să nu simtă că sunt într-o unitate medicală. Grației pictorului nicușor Mărunțelu, din Râmnicu-Vâlcea și iubitei sale, secția a devenit cea mai frumoasă și primitoare din tot spitalul.

„Am întrebat pe toată lumea de un pictor talentat. Unii mă sfătuiau să cumpăr autocolante, alții să iau nu știu ce pictori. L-am găsit pe domnul Mărunțelu și mi-a plăcut de dumnealui. Are talent și este un om extraordinar!”, a spus managerul Emil Grigorie, managerul Spitalului Novaci.

Holul Secției de Pediatrie a fost pictat cu scene din desene animate și nu numai, alte scene viu colorate fiind realizate și în saloane. A fost pictat holul de la Pediatrie, cele cinci saloane, sala de tratament și sala de mese.

„Mă bucur că am reușit. Am reuşit să aducem bucurie micuților pacienți. Fiecare salon are propria poveste pictată. Talentații artiști vâlceni au fost crescuți la casa de copii și au un adevărat har în a transpune în picturile lor povești și basme”, a mai adăugat managerul Emil Grigorie.

Copilăria şi frumoasele sale amintiri

14101753_10207034497249491_189128475_nPictorul Nicușor Mărunțelu și iubita sa, Cristina, au avut o viață grea, ambii fiind crescuți în sistemul de protecție socială, la orfelinat. Este un om blând și talentat, care pune suflet în toate picturile pe care le face. În copilăria lor, desenele animate nu au prea fost prezente.

„Viața mea nu a fost ușoară. Am crescut la casa de copii. Este un aspect delicat. Pereții copilăriei mele au fost albi și gri! Fără culori. M-am axat, în ultima vreme, pe pictura pentru copii și am pictat mai multe grădinițe din Vâlcea, cred că am făcut la vreo zece. Am mai pictat și camerele unor copii din județul Vâlcea, am avut comenzi. Am avut o lucrare unde am pictat și șapte luni, tot la o grădiniță.  Am venit și la Novaci, împreună cu iubita mea Cristina, și am pictat la Spital, la Secția de Pediatrie. Reacția copiilor este extraordinară, m-au ajutat și copilașii internați, au pictat cu noi. Este foarte frumos când ei se bucură după ce văd imaginile realizate de noi. Îi lăsăm și pe ei să coloreze, are efect benefic”, a declarat Nicușor Mărunțelu din Vâlcea.

Pictorul este absolvent al Liceului Energetic din Râmnicu Vâlcea. Talentul său este foarte apreciat, iar din ce în ce mai mulți directori de grădinițe, dar și ai altor instituții, apelează la artist pentru lucrări frumos colorate și pline de căldură.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.