Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

A descoperit desenul când era doar o copiliță și acum își dorește să ajungă arhitect. Medeea Uretyan are 15 ani și este din Motru, acolo unde și învață, la Colegiul Tehnic. Fata are rezultate bune la învățătură și își împarte timpul între pasiunile sale. De câteva luni a descoperit poezia și scrie versuri pe care colegii și profesorii le apreciază.

medeea-s medeea-ss

Antonia-Medeea Uretyan are 15 ani și a copilărit la Motru. Are o mulțime de amintiri fericite din perioada copilăriei și spune că își iubește foarte mult familia. Mama sa este economist la Spitalul Municipal Motru, iar tatăl este inginer la Complexul Energetic Oltenia. Medeea este elevă la Colegiul Tehnic Motru, la profilul Tehnician Operator Tehnică de Calcul. Pasionată de desen, Medeea spune că de mică a descoperit că are înclinație spre artă.

„Pasiunea pentru desen și artă mi-am găsit-o încă de la grădiniță, luând fiecare lucru în parte, pentru a putea să îi dau viață. Nu pot să spun că am urmat anumite cursuri, dar am fost la câteva ore de desen la Clubul Copiilor timp de un an. Încă de când eram mică mi s-a spus că am înclinație spre această latură, toată lumea spunându-mi să continui pe acest drum, deci au fost atât profesori care m-au încurajat, cât și membrii familiei. Nu desenez ceva anume, efectiv totul pleacă de la niște linii, care încep să prindă formă pe parcurs. Desenul pentru mine reprezintă un mod de exprimare, de descărcare, de relaxare, ceva ce nu pot să exprim în cuvinte. În afara desenului îmi place să scriu poezii, să fac sport și să ies în oraș cu prietenii”, a spus Medeea Uretyan.

medeea

Pasionată de poezie

De ceva vreme, Medeea a descoperit poezia. Se simte liberă când creează versuri, iar sprijinul prietenilor o încântă. Așa simte că poate evolua.

„Scriu poezii de anul trecut, din semestrul al doilea. Cât despre asta, nu am un mod anume, pur și simplu scriu când simt că trebuie să o fac. Încă nu am destulă încredere în mine, dar cu ajutorul prietenilor reușesc să depășesc aceste momente cheie, reușesc să fiu eu cu adevărat, deci cam asta înseamnă prietenia pentru mine, un univers în care să poți să fii tu cu adevărat, în care să știi că poți conta pe cineva.

Cât despre munca ce o depun pentru ajunge ceea ce îmi doresc o să îmi dau toată silința. În viitorul apropiat îmi doresc să particip la mai multe concursuri atât de desen cât și de poezii fiindcă vreau să acumulez cât mai multă experiență în acest domeniu”, a declarat Medeea din Motru.

Planul de viitor al copilei a fost deja trasat. Medeea visează să învețe din ce în ce mai bine și să ajungă arhitect. „După ce termin liceul aș vrea să urmez o facultate și după să vad ce opțiuni o sa am. Aș vrea să urmez Facultatea de Arhitectura, după care poate să îmi deschid propria afacere”, a afirmat eleva talentată.

medeea-ssf

Dulcele coșmar
De Medeea Uretyan

Stau în pat și mă uit pe pereți/ Mă gândesc să număr oile cum mă învăța mama când eram copilă și încep: una, doua, trei, ajung la patruzeci și opt apoi mă opresc, e în zadar/ Nu voi putea să adorm iar/ Cel mai probabil voi veghea asupra ta ca un far asupra vapoarelor sale, voi sta să analizez fiecare moment frumos sau urât/ Dar esențialul, la sfârșit voi adormi cu imaginea ta, sperând că-mi vei vizita visele, precum eu zburdam prin mintea ta pe-atunci.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.