Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13231012_10206364482659545_2142499130_nStudentul Andrei Porei, fiul unui preot din Târgu-Jiu, este un tânăr talentat, pasionat de fotografie și televiziune. Pentru a-și îndeplini visul legat de artă, Andrei Porei a plecat la București, acolo unde studiază la Universitatea Hyperion, la Facultatea de Arte-Secția Cinematografie, Fotografie și Imagine de film. Colaborează cu Prima Tv și visează să aibă propria emisiune.

Andrei Porei are 20 de ani și s-a născut la Târgu-Jiu.Tot aici a urmat și școala gimnazială, mai apoi liceul, iar acum este student în București. Fiind copil de preot (tatăl este preotul paroh al Parohiei Sfântul Nicolae din municipiul Târgu-Jiu n.red.), familia l-a îndrumat pe Andrei să urmeze cursurile Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din municipiu. Mai ales mama sa spera ca Andrei, singurul fiu, să urmeze calea tatălui, dar nu a fost să fie așa. „Familia mea este tot ceea ce își dorește orice om, liniște, înțelegere, sprijin, încredere, susținere atât din partea părinților mei, dar și din partea surorii mele Alexandra. Fiind absolvent al Liceului Teologic, automat că părinții mei își doreau să urmez Facultatea de Teologie, dar drumul meu a fost spre Artă, căci iubesc fotografia și asta mi-am dorit să urmez. Mereu părinții m-au susținut în tot ceea ce fac, atât fotografie, cât și televiziune. Toată familia, cât și unele persoane apropiate, dar și oamenii cunoscuți din mass-media, m-au îndrumat spre Facultatea de Arte”, a spus Andrei Porei.

13228001_10206364482419539_1338454649_nDe trei ani nu se mai desparte de aparatul de fotografiat

A descoperit fotografia și frumusețea văzută prin lentila unui aparat încă de mic, însă cu adevărat a înțeles această artă în urmă cu trei ani. De atunci a început să învețe din ce în ce mai multe lucruri, să țină pasul cu noutățile, cu tehnicile fotografice. Văzând că are talent și imaginație, dar și la sfatul apropiaților, Andrei Porei a început să fotografieze la diverse evenimente. A început de jos și singurul său vis este să ajungă tot mai talentat și mai cunoscut. „De mic am iubit aparatul foto și camera video, iar de trei ani nu cred că a fost zi în care să nu am contact cu un aparat foto sau video. Prima dată am început cu fotografia, iar în ultimul an, mutându-mă la București, am avut contact cu foarte mulți oameni din mass-media, așa că am început să văd și cum este în fața camerei și în platourile de televiziune. Fotografia este o pasiune de mic copil, dar în ultimii ani a început să fie și o sursă financiară considerabilă care mă mulțumește. Am participat ca fotograf la evenimente, am mai fost asistent camera la diferite filmări, iar când am început să coabitez cu televiziunea, am avut nenumărate cursuri de prezentator!”, a afirmat tânărul student la Artă și Film.

13233406_10206364482459540_1290876477_nFace cursuri la Academia TV și colaborează cu Prima TV

Viața lui Andrei Porei s-a schimbat de când este la București. Visele lui au prins aripi și simte că muncind va obține tot ceea ce își dorește. Dorind să învețe cât mai multe, Andrei a început o colaborare cu Prima Tv. A cunoscut foarte mulți oameni de la care va avea mereu ce să învețe, a făcut parte din mai multe proiecte de anvergură. „Echipa PrimaTv este cea de la care am învățat ce înseamnă unitatea în televiziune, iar Alexandru Constantin este mentorul meu, omul care mă îndrumă pas cu pas, el îmi spune ce trebuie să fac pentru a avea cât mai multe apariții Tv. Urmez cursurile de prezentator la Academia de TV & Actorie «Constantin Academy». Auzind că Alexandru Constantin este unul din cei mai buni și tineri oameni de televiziune care doresc să învețe tineri pasionați de televiziune, am hotărât să îl contactez și am început să mă împrietenesc cu el, urmând lună de lună cursurile de la Academia de TV”, a declarat Andrei Porei.

13220027_10206364482579543_1027555935_nA colaborat cu Antonia

De-a lungul ultimelor luni, Andrei Porei a cunoscut foarte multe vedete autohtone și a și colaborat cu unele dintre ele. „Viața mea s-a schimbat mult de când sunt în București, am cunoscut oameni cu foarte multe cunoștiințe în diferite domenii, dar și vedete/personalități din țara noastră. Am și colaborat cu o parte din ei, de exemplu: Alexandru Constantin și Diana Bart –prezentatori tv (PrimaTv), Antonia – Videoclip, Maia Morgenstern – Decanul facultății la care studiez, Ioana Gomoi (Regizor) – Videoclip, Ștefan Stan, Mihai Trăistariu și mulți alții.


Caută iubirea

Andrei, deși are succes pe plan profesional, în cel personal, încă mai caută iubirea adevărată. „Greu de răspuns la întrebarea dacă am prietenă! În ziua de azi mai greu găsești iubire, liniște, înțelegere și susținere, o persoană de care să te simți apropiat din toate punctele de vedere. Dar dacă inima mea este fericită, poate fi oricând. Prietenii mei cei mai buni sunt Iulian și Marius, dar am foarte multe cunoștințe și mă înțeleg foarte bine cu toată lumea pe care o cunosc”, spune tânărul student.

13228001_10206364482419539_1338454649_nPlanuri mari de viitor

Planul de viitor al lui Andrei Porei este să termine facultatea cu notă mare și să învețe cât mai multe lucruri. Vrea să își dezvolte o afacere în domeniul fotografiei, dar visează și la o emisiune de televiziune: „Visez să dau viață unui proiect în domeniul fotografie sau poate chiar o afacere din asta, dar nu numai. Am un plan de emisie legat de fotografie (promovând locuri inedite și ajutând persoane necăjite, cazuri sociale, prin licitarea fotografiilor). Este scris de mine și sper să îl pot începe într-o televiziune după ce termin cursurile de prezentator. Peste cinci ani mă văd un om pe picioarele mele, poate și cu familie, urmând după și un bebe, pentru că iubesc foarte mult copiii”, a declarat Andrei Porei. Deși este tânăr, Andrei știe ce vrea de la viață și va depune efort pentru a își duce la bun sfârșit planurile: „Este mai bine să dai greș încercând ceva, decât să excelezi în a nu face nimic. Un diamant știrb este mai prețios decât o cărămidă perfectă! Acestea sunt cele două  motto-uri după care mă ghidez. Eu sunt o persoană care încearcă orice și nu spune NU niciunei provocări care îmi iese în cale”, a conchis Andrei.

Distribuie:

1 Comment

  • Tetileanu Leon, 19 mai 2016 @ 21:02 Răspunde

    Felicitari si mult succes in viata din partea fostului coleg de banca al tatalui tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.