Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut o întâlnire de lucru, la Târgu-Jiu, cu primarul interimar Aurel Popescu și cu viceprimarul Adrian Tudor. Oficialii au discutat despre proiectele culturale ale municipalității, dar și despre acțiunile de promovare a operelor lui Constantin Brâncuși în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural-2018.  „Îmi doresc să lucrăm împreună pentru ca anul 2018 să devină un moment cu mai mare vizibilitate pentru județul Gorj”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu.

 

2018 va fi Anul European al Patrimoniului Cultural, au decis Consiliul şi Parlamentul European, astfel că europarlamentarul Victor Negrescu a venit la Târgu-Jiu pentru a discuta cu autoritățile locale despre proiectele europene ale localității, dar și despre continuarea demersurilor începute anul trecut la Bruxelles cu ocazia evenimentelor organizate la inițiativa deputatului european pentru promovarea operei lui Brâncuși. Principalele obiective ale Anului European al Patrimoniului Cultural sunt: promovarea diversității culturale și a dialogului intercultural. „Am discutat cu primarul Aurel Popescu și viceprimarul Adrian Tudor despre proiectele culturale ale localității, dar și despre acțiunile comune pe care dorim să le facem în Anul European al Patrimoniului Cultural. Opera și orașul lui Brâncuși trebuie valorizate mai mult. Pe modelul evenimentelor de promovare ale orașului, organizate anul trecut la Bruxelles, îmi doresc să lucrăm împreună pentru ca anul 2018 să devină un moment cu mai mare vizibilitate pentru județul Gorj. Mă bazez în acest sens pe sprijinul organizației PES Activists Gorj, care mereu a contribuit la creșterea dimensiunii europene a județului”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Primarul Aurel Popescu s-a declarat receptiv la inițiativa europarlamentarului Negrescu și a subliniat importanța fondurilor europene, dar și dorința municipalității de a beneficia de programele europene în domeniul cultural. „Accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului reprezintă o prioritate pentru mine și echipa mea. Am avut o întâlnire foarte importantă cu europarlamentarul Victor Negrescu și îi mulțumesc pentru demersurile ce vizează includerea municipiului Târgu Jiu printre orașele europene care vor beneficia de finanțare UE în 2018 – Anul European al Patrimoniului Cultural. Am stabilit deja o întâlnire de lucru la Comisia Europeană pentru luna septembrie”, a afirmat Aurel Popescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.