Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, ce o aduce pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Seara, în regia semnată de Tompa Gábor şi conducerea muzicală a lui György Selmeczi, aduce pe scenă două opere rar auzite la noi, „Ora spaniolă” și „Copilul și vrăjile” de Maurice Ravel, a căror premieră pe țară a avut loc în anul 2018.

Fiind singurul teatru muzical în limba maghiară din țara noastră, mai mult, singura instituție de operă din lume a unei minorități, Opera Maghiară prezintă spectacole din toate genurile muzicale – operă, operetă sau musical –, pentru a satisface gusturile unui public divers.

Cu acest spirit și din această serie de creații valoroase fac parte și cele două titluri mai puțin cunoscute, „Ora spaniolă” și „Copilul și vrăjile” de Maurice Ravel. Gábor Tompa, regizorul și György Selmeczi, dirijorul spectacolelor,  sunt ambii absolvenți ilustri ai școlii de artă bucureștene.

Parcursul lor profesional, succesele înregistrate în lume sunt o dovadă incontestabilă a calității mediului capitalei, totodată garantând și calitatea reprezentațiilor selecționate în acest festival. Este o onoare pentru creatorii spectacolului și pentru toată compania Operei Maghiare din Cluj să prezinte cele două opere mai puțin cunoscute, dar cu o mare valoare artistică „Ora spaniolă” și „Copilul și vrăjile” de Maurice Ravel pentru prima oară în București.

Bucharest Opera Festival

Bucharest Opera Festival se va desfășura în perioada 24 iunie – 2 iulie pe scena Operei Naționale București. Festivalul are potenţialul de a deveni un eveniment anual şi va oferi publicului bucureştean ocazia de a cunoaşte performanţele în domeniu ale tuturor instituţiilor naţionale de profil aflate în subordinea Ministerului Culturii, cărora li se alătură ca invitaţi, de această dată, Opera Română Craiova şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău.

Publicul este așteptat, la încheierea stagiunii centenare, cu o desfășurare de forțe ce va include 9 spectacole de operă, operetă şi balet programate în 9 seri consecutive, aducând în prim plan 9 orchestre, 7 coruri mixte, 1 cor de copii, 2 companii de balet, zeci de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini şi personal artistic şi tehnic prezenți pe scenă, în fosă şi în culise pentru un regal artistic fără precedent.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.