Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

piguiInegalabilul Constantin Brâncuși va fi omagiat la Hobița cu proiecții de film în aer liber. În a doua jumătate a lunii septembrie, în zăvoiul din localitate vor fi proiectate mai multe filme românești din arhiva Centrului Național al Cinematografiei, intrarea la eveniment fiind liberă. Inițiativa îi aparține lui Cosmin Pigui, actualul primar al comunei Peștișani.

Manifestarea cinematografică face parte din evenimentele prin care autoritățile își propun să marcheze 140 de ani de la nașterea titanului de la Hobița.  Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 septembrie.

Proiectul cultural-cinematografic va contribui la creșterea gradului de cunoaștere a marelui sculptor și pigui-1a operelor sale. Vor fi inițiate dialoguri interactive cu elevii și alte persoane prezente la omagiul cinematografic de la Hobița și vor fi, de asemenea, prezentate și alte expuneri atistice deosebite.

„Am stabilit ultimele detalii și vom organiza un omagiu cinematografic pentru Constantin Brâncuși, proiectul unor prieteni. Vrem să avem cât mai multe acțiuni dedicate lui Brâncuși. Vor rula filme despre Brâncuși, din arhiva Centrul Național al Cinematografiei, în zăvoiul de la Hobița, în aer liber. Sperăm să vină cât mai multă lume. Mandatul meu de primar a început cu Festivalul Iei, căci ne preocupă cultura în comuna lui Constantin Brâncuși.

Vom reorganiza tabăra de sculptură, un parc în care să punem aceste opere. Lucrăm la un program foarte bogat de activități culturale și lucrăm alături de Consiliul Județean”, a spus Cosmin Pigui, primarul de la Peștișani.

Proiectul este în colaborare cu Primăria Peștișani, Liceul Tehnologic „Constantin Brancuși, Fundația „Convergențe Europene”, Uniunea Cineaștilor din România.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.