Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artiștii care au urcat pe scena amplasată lângă Coloana fără Sfârșit au fost impresionați de atmosfera creată și au avut impresia că nu se află în România. Concertul a avut loc sâmbăta trecută și a făcut parte din Turneul Internațional Stradivarius eXperience 2.0. Este primul concert care s-a desfășurat lângă Coloana lui Brâncuși, alegerea acestui loc fiind foarte inspirată.

IMG_8328
Pe scena amenajată lângă capodopera lui Constantin Brâncuși, au urcat pentru început sopranele Diana Gheorghe și Lăcrămioara Crihană, alături de tenorul Andrei Mihalcea, care au interpretat arii cunoscute. Cei aproximativ 1.500 de spectatori au fost încântați și au aplaudat îndelung prestațiile artiștilor. Cei trei au mers, apoi, să se fotografieze lângă Coloana fără Sfârșit. „Un loc special, încărcat cu o energie pozitivă pe care am simțit-o. Noi am încercat să dăm tot ce e mai bun, iar publicul ne-a antrenat. A fost o mare plăcere și e prima dată când cânt în aer liber. Poate că mulți dintre cei prezenți în public nu au fost vreodată la operă. Ne-am bucura dacă le-am stârni interesul pentru acest gen muzical“, a mărturisit tenorul tenorul Andrei Mihalcea.

IMG_8251
Soprana Lăcrămioara Crihană a mărturisit că fost o seară magică: „Ca român, mă bucur că mă aflu în acest loc plin de însemnătate atât spirituală, cât și energetică. Pentru mine a fost o seară magică. Este a doua oară când cânt la Târgu-Jiu și m-am simțit extraordinar. Sunteți incredibil. Publicul a venit în număr mare, oamenii au avut sufletele deschise“.

„O atmosferă realmente specială”

Violonistul Alexandru Tomescu a interpretat la vioara Stradivarius mai multe piese din repertoriul unor compozitori cunoscuți. Alături de el, artista Ana Munteanu, din Republica Moldova, a susținut un moment inedit de „sand art” – arta desenării cu nisip pe sticlă. „O atmosferă realmente specială. Am înțeles că este primul concert care s-a ținut aici și eu sper să fie primul dintr-o lungă serie de evenimente și festivaluri muzicale. Târgu Jiu începe să fie un oraș care începe să se definească prin cultură, ceea ce începe să fie un lucru foarte lin și foarte nou. Cred că este prima dată când cânt în aer liber cu vioara Stradivarius. Vioara Stradivarius este greu de exprimat în cifre mai ales pentru mine ca violonist. Este, practic, neprețuită. Nimeni și nimic nu o poate înlocui, cu atât mai mult cu cât valoarea este extrem de sensibilă”, a precizat Alexandru Tomescu.

A câștigat un trofeu la prima ediție a concursului Orpheus

Alexandru Tomescu a câștigat un trofeu la prima ediție a concursul care acum a devenit internațional Orpheus. „Acum 25 de ani, în 1991, pe când eram elev, la prima ediție a concursului Orpheus, am câștigat un premiu la Târgu Jiu. Mă bucură foarte mult să văd că povestea merge mai departe. În ziua de astăzi, concursul este internațional și sute de elevi vin la Târgu Jiu”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.