Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La sfârșitul acestei săptămâni pe scena Teatrului din Petroșani va avea loc premiera spectacolului „Servitoarea”, în regia lui Muriel Jakab Manea. Totodată, cei care vor merge la Teatrul din Petroșani vor pueta vedea monodrama „Vreau să fiu din nou actriță”, dar și piesa pentru cei mici „Capra cu trei iezi”.
„Vreau să fiu din nou actriță”

Vineri, 6 Mai 2022, de la ora 18.00, puteși merge să o vedeți pe Izabela Badovics în monodrama „Vreau să fiu din nou actriță” după Aldo Nicolaj și Roberto Mauro, regia Sergiu Fîrte.

„Trebuie să ai un vis! Şi să nu renunţi la el! Nu lăsa-ți niciodată pe nimeni să vă spună că nu puteți face ceva. Când oamenii nu pot face ceva, vă vor spune că nici voi nu puteți. Dar dacă vă doriți ceva cu adevărat, faceți tot posibilul să vă îndepliniți acel vis. Visul meu e să fiu din nou actriță.”

Spectacolul are loc în Sala Artelier. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

„Servitoarea”

Sâmbătă, 7 Mai 2022, începân cu ora 18.00, sunteți așteptați la premiera spectacolului „Servitoarea” adaptare după două piese în câte un act de A. P. Cehov, regia Muriel Jakab Manea, scenografia Eliza Labancz.

„Servitoarea este o adaptare după 2 piese în câte un act ale lui A. P. Cehov,  Cerere în căsătorie și Tragedian la Jubileu. Servitoarea este un personaj inventat și chiar dacă nu are text devine cumva un coordonator al energiilor în spațiul  pe care îl consider al ei,  adică bucătăria familiei. Am adus și o doză din cultura japoneză, prin aparențele asumate de familia de ruși care a făcut o uniune prin căsătoria părinților Matildei Stepanovna, Natalia luând mult ca aspect din cultura mamei, dar clocotind în ea sângele din genetic a tatălui. Totuși, tatăl nu este rusul tipic, ci mai degrabă un hermafrodit oscilant între două lumi.

Bucătăria servitoarei se transformă într-un soi de cabinet psihiatric, unde toate angoasele subconștientului prind formă fizică și vorbită. «O harababură și un haos de nedescris», cum spune și tragedianul Tolkaciov.

Din punctul meu de vedere Cehov poate fi încadrat în zona absurdului și al umorului negru.” – Muriel Jakab Manea.

Din distribuție fac parte: Daniel Cergă, Oana Liciu Gogu, Oana Crișan, Mihai Alexandru și Mihai Sima

Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

„Capra cu trei iezi”

Duminică, 8 Mai 2022, de la ora 12.00, cei mici sunt așteptați în minunata lume a poveștilor, la spectacolul „Capra cu trei iezi”, după povestea lui Ion Creangă, în regia Horațiu Ioan Apan. Povestea ne arată ce pățesc copiii care nu-și ascultă părinții.

Lupul cel viclean își drege glasul și îi păcălește pe ieduți și intră în casă. Singurul care scapă de „pofta” lupului este iedul cel mic. La praznic, lupul mănâncă pe nerăsuflate, burta îi explodează și ieduții ies de acolo vii și nevătămați. Ei au fost iertați, iar răul pedepsit. Întreaga poveste o puteți vedea, dacă ne treceți pragul.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.