Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O nouă premieră este pusă în scenă de actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, la început de an. Este vorba despre premiera spectacolului „Moartea lui IPU”, în regia lui Sorin Miliatru.

O nouă premieră la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”, din Petroșani

„Într-un sat din Transilvania, un ofiţer neamţ este ucis de o persoană neidentificată. Comandantul german anunţă că personajele importante ale comunei, printre care primarul, preotul, notarul etc. vor fi executate dacă făptaşul nu se predă. Cuprinşi de panică, aceştia încearcă să îl convingă pe Ipu, un bătrân „sărac cu duhul” să ia vina asupra lui. Ipu acceptă, cu câteva condiţii modeste. Din marginalizat şi privit cu dispreţ, Ipu devine prima personalitate a comunităţii, mai-marii locului făcând tot posibilul să îi îndeplinească orice dorinţă. Peste noapte, satul este eliberat de armata română. Aranjamentul nu mai este valabil, astfel încât Ipu recade în dizgraţia ipocritei „elite” săteşti. Nu mai este executat, dar moare metaforic, ucis de mizeria morală a celor care ar fi trebuit să fie liderii şi înţelepţii comunităţii.” au precizat reprezentanții Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”.

Piesa „Moartea lui IPU” se va juca vineri, 21 ianuarie, dar și sâmbătă, 22 ianuarie

La punerea în scenă a acestei piese de teatru și-au adus contribuția mai mulți colabaoratori ai teatrului din Petroșani, printre care: regizorul Sorin Militaru, nominalizat la premiile UNITER, dramaturgul Daniel Oltean, câștigător al premiului UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2017 (pentru piesa 50 de secunde), compozitorul Ovidiu Iloc – profesor de muzică, cadru didactic în învățământul gimnazial și universitar, muzicolog, publicist, corist, dirijor și compozitor, actorul din rolul principal – Ciprian Vultur – actor al Teatrului de Nord Satu Mare, actorul Teatrului de Nord Satu Mare, Stelian Roșianu, dar și Matei Șchiopu și Rareș Tudorașcu

Piesa „Moartea lui IPU” se va juca vineri, 21 Ianuarie 2021 și  sâmbătă  22  Ianuarie 2021, de la ora 18.00, iar rețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

Totodată, din distribuție piesei fac parte: Matei Șchiopu, Rareș Tudorașcu, Ciprian Vultur, Corina  Vișinescu, Daniel Cergă, Stelian Roșianu, Mihai Sima, Simona Codreanu, Andrada Dobre, Alexandru Cazan, Oana Liciu – Gogu, Dorin Ceagoreanu, Sergiu Fîrte, Izabela Badovics, Nicoleta Niculescu, Oana Crișani, Radu Tudosie, Laurențiu Vlad și Cliuța Șușu. Scenografia este semnata de Wilhelmina Kuron Bekesi.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.