Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Este talentată la desen și urmează să devină liceană. Cristina Holt este din comuna Dragotești și a pictat zeci de stupi, pereții unor camere, dar și o fântână din satul natal. Fata spune că momentul în care desenează sau pictează se simte foarte relaxată și uită de orice grijă, bucurându-se de ceea ce creează, de culorile pe care le folosește și de mesajele pe care desenele sale le transmit! Face parte dintr-o familie simplă, dar frumoasă, iar părinții săi au învățat-o mereu să își urmeze visurile și să nu ia în seamă răutățile altora.

 

Cristina Holt a studiat la Școala Generală „Ion Vâlceanu” din comuna Dragotești și a avut rezultate școlare bune. Eleva va susține luni, 19 iunie, prima probă a Evaluării Naționale și își dorește să studieze la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” sau la Liceul Economic din municipiul Târgu-Jiu. „Am 14 ani și locuiesc în comuna Drăgotesti, mai exact în satul Corobăi. Am terminat clasa a VIII și urmează examenul de final, adică Evaluarea Națională. Îmi doresc să iau note foarte bune, căci vreau să merg mai departe la Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» sau la Colegiul Economic «Virgil Madgearu» din municipiul Târgu-Jiu. Familia mea este formată din patru membri, eu, fratele meu și părinții. În prezent, părinții sunt casnici, dar se ocupă cu apicultura și pleacă o dată pe an în Germania, cu contract de muncă. Omulețul Cristina este o fată modestă, cu visuri mari, silitoare și pasionată de pictură, desen și călătorii”, a spus, pentru Revista Cult-ura, Cristina Holt.

Deoarece iubește călătoriile și își dorește să cunoască măcar o mică parte a globului pământesc, eleva spune că, atunci când va veni timpul, va alege o facultate în domeniul turismului. „Am multe visuri! Ca orice copil, cred! Sper să mă ajute Dumnezeu să le realizez. Îmi doresc să călătoresc mult, să văd lumea, așa că cel mai probabil voi urma o facultate în domeniul turismului. În anii de școală am avut rezultate mulțumitoare, am participat și la concursuri școlare, dar doar la cele organizate de școală luând locul întâi, doi și trei”, a mai afirmat Cristina Holt.

Stupii tatălui, „pânza” sa improvizată!

Copila este pasionată de pictură și desen și a pictat mai bine de 30 de stupi și consideră că apicultura face casă bună cu noua sa pasiune! Iubește culorile, lumea plantelor și a animalelor și spune că a moștenit talentul de a desena și latura sa artistică de la bunic. Din păcate, fetița nu și-a cunoscut bunicul, dar mereu simte că, atunci când desenează sau pictează, cineva o admiră și îi „ajută” pensula sau creionul! „Talentul și priceperea la pictură și desen sunt moștenite de la bunicul meu. De mică mi-a plăcut să desenez, dar am luat-o ca pe o joacă. Cu timpul, însă, joaca s-a transformat în pasiune. Din nefericire, pe bunicul nu l-am cunoscut, dar din spusele bunicii și al rudelor am aflat că a fost pasionat de pictură, dar și de apicultură, fiind un om admirat de toți. Mereu se făcea remarcat prin muncă și bunătate. Legat de pictură, pot să spun că sunt autodidactă, pur și simplu am vrut să evoluez gândindu-mă că, poate, voi ajunge undeva, făcând ceea ce îmi place!”, a declarat micuța pictoriță.

Deoarece tatăl Cristinei Holt are mulți stupi, fetei i-a venit ideea să îi înfrumusețeze și a pictat o parte din ei. Inspirată și din cărțile pe care le citește, Cristina a demonstrat că desenele ei vesele au transformat stupina într-un mic paradis! „Nu mă atrage în mod special apicultura, știu lucruri despre albine și miere, dar combinația între apicultură și desen mi se pare o idee grozavă! Am pictat, cred, vreo 30 de stupi, dar am mai dat din ei. Albinuțe, flori, păsări, diverse alte imagini. A depins de inspirația de moment. A fost relaxant să îi pictez și arată bine, și alor mei le-a plăcut mult ce am pictat. Am mai pictat pe peretele camerei mele și a fratelui meu. În afară de pictura pe hârtie, cea de pe pereții stupilor și pereții camerelor, am repictat și fântâna din sat. Pictura pentru mine reprezintă un moment relaxant”, a spus Cristina Holt din Dragotești. În afară de pictură, elevei îi place să citească și să călătorească. Speră ca de la toamnă să își dezvolte și mai mult talentul la pictură, mai ales că se va muta la oraș în cursul săptămânii, pentru a merge la liceu. „Părinții m-au învățat să fac ceea ce îmi place, să nu ascult de răutățile ce mi se adresează, ci să încerc să realizez ceea ce mi-am propus, fără a fi influențată de părerile celorlalți”, a spus, în încheiere, micuța artista.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.