Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„50 de secunde” de Daniel Oltean, o copleșitoare confesiune de fiu criminal, este noua premieră care se va juca la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18. Spectacolul reprezintă debutul regizoarei Mara Sermășan și este rezultatul parteneriatului dintre Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Din distribuție fac parte Bogdan Constantin Tălmaciu, Bianca Holobuț, Robert Vladu și Călin Manițiu. Scenografia: Marius Niculescu.

„50 de secunde” a câștigat în 2017 titlul de „Cea mai bună piesă românească a anului” la Concursul de Dramaturgie al UNITER. Dialogul, construit ca un interogatoriu, cu secvențe de re-amintire, este confesiunea tulburătoare și traumatică a unui fiu care și-a ucis mama. De-a lungul discuției ni se dezvăluie, încetul cu încetul, o experiență-limită, o poveste despre durere și izbăvire, despre dușmănie și împăcare, despre căutarea echilibrului și liniștii interioare.

În ciuda subiectului special, piesa e scrisă cu mult nerv și are o dinamică interioară care ține trează atenția spectatorului, îi solicită empatia, îl poartă în poveste, îi ridică probleme despre iubire, familie, viață.

Daniel Oltean este cunoscut publicului petroșănean ca dramaturg al spectacolului „Moartea lui Ipu” din 2022.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.