Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Prima săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena mare a Operei Naționale București două titluri de referință din repertoriul universal și cel românesc, opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart și opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, dar și un recital de foaier intitulat „Grand pas de deux”.
„Nunta lui Figaro”

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 18:30, sunteți invitați la spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, conducerea muzicală Ethan Schmeisser.

Regizorul Alexander Rădulescu spune despre montarea de pe scena operei bucureștene: „spectacolul vorbește despre putere și despre relațiile dintre cei care o dețin, despre revoluție și lupta de clasă, despre politică și este o viziune originală a personajelor, referitoare la relația individului cu comunitatea.”

„Grand pas de deux”

Duminică, 6 noiembrie, ora 11:00, în Foaierul Operei Naționale București va avea loc recitalul „Grand pas de deux”.

Interpretează: Rafael Butaru – vioară, Ana Silvestru – pian, Fabio Di Casola – clarinet, conceptul regizoral poartă semnătura lui Alexandru Nagy În program: Gioachino Rossini (1792-1868) – Introducere, temă și variațiuni pentru clarinet și pian în Si b Major; Piotr Tchaikovski – Valse sentimentale (vioară și pian); Antonin Dvořák (1841-1904) – Fantezia slavonică în si minor (aranjament pentru vioară și pian: Fritz Kreisler); Robert Schumann (1810-1856) Sonata nr.2 în re minor op. 121 pentru vioară și pian (versiune pentru clarinet) Ziemlich langsam. Lebhaft, Sehr lebhaft, Einfach, leise, Bewegt; Igor Stravinsky (1882-1971) Divertimento pentru vioară și pian, 1. Sinfonia 2. Danses suisses 3. Scherzo 4. Pas de deux.

„O scrisoare pierdută”

Duminică, 6 noiembrie, ora 18:30, sunteți așteptați la opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, conducerea muzicală Tiberiu Soare.

Spectacolul este o transpunere în genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale. Compusă cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afectează acţiunea şi limbajul specific dramaturgului, opera redă intenţiile din comedia lui Caragiale.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.