Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Stagiunea de vară 2017 a Ansamblului Folcloric „Maria Tanase” din Craiova se încheie în forță, mai ales că la doar două zile după ce au susținut un spectacol cu transmisiune în direct pe postul Etno TV, artiștii s-au deplasat la București pentru a prezenta un fragment din spectacolul tematic „Nunta de pomină la olteni” în Cișmigiu. Artista îndrăgită Niculina Stoican este directorul Ansamblului din județul vecin.

Spectacolul „Nuntă de pomină la olteni” aduce în atenția publicului obiceiurile de nuntă, toate momentele semnificative ale unei nunți din zona Olteniei:  îndrăgostirea tinerilor, fedeleșul, seara de sâmbătă, petrecerea de duminică, apoi petrecerea nașilor spre casă, adăpatul miresei, barbieritul ginerului. Coregrafia este a lui Ionel Garoafă, scenariul și regia fiind semnate de Gabriela Rusu Păsărin. „Este de pomină pentru că vă veți aminti mereu de personajele din acest spectacol! Toți artiștii se bucură cu adevărat de spectacol. În primăvara acestui an, corpul de balet al Ansamblului a fost în Statele Unite ale Americii și au prezentat călușul. Ne animă dorința de a duce mai departe tradițiile, obiceiurile, frumusețea lăsată nouă de strămoși”, a spus artista Niculan Stoican, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist „Maria Tănase” din Craiova.

Pe scena festivalului din București, care a avut loc la începutul acestei luni, atmosfera de sărbătoare din cadrul spectacolului a fost întreținută de: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Petrică Mîțu Stoian, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer, Liviu Dică, împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Acompaniamentul spectacolului a fost susţinut de orchestra ansamblului, condusa de Cristi Pîrlea. „După ce au fost aplaudați minute în șir la scenă deschisă la București, artiștii se pregătesc să ducă nuntă de pomină la Alexandria, pe 25 august, unde o seară întreagă este dedicată ansamblului”, au transmis reprezentanții Ansamblului din Craiova.  Artiștii vor încheia în forță stagiunea de vară!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.