Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 sanzieneNoaptea Sânzienelor, considerate creaturi fantastice, aducătoare de dragoste, leac, dar şi protectoare ale naturii, va fi sărbătorită sub semnul marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuşi. Evenimentul va avea loc pe 23 iunie, fiind organizat de Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” şi Muzeul Naţional de Artă al României, în curtea de onoare a MNAR. Galeria Naţională a MNAR, inclusiv Sala Brâncuşi, deschisă vizitatorilor, gratuit, în intervalul 19:00 –  21.00.

În cadrul evenimentului se vor organiza activităţi distractive pentru copii, dar şi atelierul „Brâncuşi pe înţelesul celor mici”. Începând cu ora 19:00, cei interesaţi vor putea vizita expoziţia „Brâncuşi fotograf”. Atracţia acestei seri vor fi, bineînţeles, sânzienele, care vor sosi cu alaiul lor. Ulterior, brancusiDoina Lemny, expert în conservare la Centrul Pompidou, va ţine un discurs despre „Cuminţenia Pământului” şi marele sculptor Constantin Brâncuşi.

Cei prezenţi la „Noaptea Sânzienelor” se vor putea bucura şi de un concert de ethno-jazz cu Irina Sârbu & Ethnotic Project, dar şi un moment inedit de poezie oferit de Victor Rebengiuc. Vor mai fi prezenţi la această seară specială Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, dar şi Corul „Sound”.

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” a fost înfiinţată de câţiva iubitori ai culturii şi artei, în anul 2005. Aceştia pot fi găsiţi pe  www.patrimoniu-viitor.ro.

Noaptea de Sânziene este cunoscută ca fiind magică, din bătrâni povestindu-se că în această noapte se deschide cerul, iar lumea de dincolo vine în contact cu cea de pe Pământ. Sărbătoarea Sânzienelor are loc la trei zile după Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.