Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În urma depunerii dosarului de candidatură și a promovării etapei de evaluare, vă anunțăm cu bucurie și entuziasm că Muzeul Național de Artă Timișoara a dobândit statutul de partener instituțional al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO în domeniile culturii, educației interculturale, în promovarea diversității și a patrimoniului cultural.

Muzeul Național de Artă Timișoara este singura instituție culturală din județul Timiș care a obținut statutul de Partener Instituțional CNR UNESCO în 2022. Acest statut s-a confirmat, în urma câștigării consursului, prin decizia S.G. al CNR UNESCO nr. 24 din 29.07.2022.

Reprezentând o formă de susținere și confirmare cu valențe reputaționale, acest parteneriat statutar strategic aduce un plus de valoare imaginii și activității muzeului și încununează eforturile echipei noastre în promovarea culturii.

Sub egida statutului de partener instituțional CNR UNESCO, Muzeul Național de Artă Timișoara va organiza în perioada care urmează o serie de expoziții emblematice dedicate unor mari artiști precum: Paul Neagu, Oskar Szuhanek, Constantin Brâncuși, Victor Brauner, Romul Nuțiu, Suzana Fântânariu, Ciprian Radovan și alții.

„Decizia Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO de a considera Muzeul Național de Artă Timișoara drept partener institutional reprezintă un vot de încredere cu importantă influență asupra imaginii muzeului nostru. Dinamica recentă a MNArT este evidențiată în proiectele dedicate patrimoniului național și international, eforturile echipei noastre concretizate în elaborarea și expunerea unor proiecte relevante de patrimoniu și de artă contemporană, calitatea activitățiilor educaționale, diversitatea parteneriatelor cu instituții omoloage naționale și internaționale, conectarea la comunitatea colecționarilor din Europa, calitatea studiilor și activităților de cercetare, comunicare și promovare a patrimoniului muzeal și muzeificabil. Toate acestea au contribuit la faptul că dosarul muzeului nostru a obținut punctaj maxim în acest consurs.”, declară Filip A. Petcu, directorul Muzeului Național de Artă Timișoara.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.