Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul de Artă Brașov vă invită sâmbătă, 23 septembrie 2023, începând cu ora 12.00, la conferința „Arta plastică brașoveană de la origini până în contemporaneitate (sec. XIII – 1989)” susținută de dr. Radu Popica. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, Sala unu.

În cursul evenimentului, publicul va afla detalii despre evoluția artei plastice la Brașov de la primele creații de artă plastică păstrate la Brașov (Biserica Sfântul Bartolomeu, sec. XIII) până la Revoluția din decembrie 1989. Prezentarea va cuprinde informații cu privire la dezvoltarea genurilor principale (pictură, grafică, sculptură), dar și a unor aspecte mai puțin cunoscute de plastică arhitectonică și pictură decorativă.

Arta plastică brașoveană, bogat ilustrată, va fi parcursă alături de îndelungata istorie a orașului, fiind cu această ocazie prezentate numeroase imagini inedite.

Dr. Radu Popica este cercetător la Muzeul de Artă Brașov și autor al unei lucrări științifice de anvergură dedicată istoriei artei plastice brașovene, „Centrul artistic Brașov de la origini până la contemporaneitate. Artele plastice (sec. XV-XX)”.

Accesul la conferință se va face pe baza unei taxe de participare în valoare de 10 lei.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.