Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Spectacolul „Mutat de la noi”, scris și regizat de Bogdan Sărătean, se va juca marți, 4 octombrie, la Târgu Jiu, în finalul Turneului Dezrădăcinării, un proiect BIS Teatru, Sibiu. Publicul este așteptat la ora 18:00, la TEATRUL DRAMATIC ELVIRA GODEANU, care este și partener al evenimentului. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

După două reprezentații suținute la Sibiu, 20 și 29 septembrie, una la Vechea Sinagogă din Mediaș, 22 septembrie și una la Mina Petrila 2 octombrie, Turneul Dezrădăcinării, cu spectacolul-instalație „Mutat de la noi”, se va încheia la Târgu Jiu cu reprezentația din 4 octombrie, ora 18:00.

„Mutat de la noi” este un spectacol-instalație pe tema migrației, care îmbină artele performative cu cele vizuale. În debutul fiecărei reprezentații spectatorii sunt părtași la o experiență imersivă, un traseu-instalație care este mereu altul în funcție de spațiul în care are loc evenimentul, componenta scenografică fiind adaptată specificității acestuia.

În Petrila, județul Hunedoara, traseul-instalație a fost o reconstituire a drumului pe care sute de mineri îl parcurgeau zilnic, până la sistarea definitivă a activității miniere, în anul 2015.

În Târgu Jiu punctul de întâlnire va fi spațiul cald și primitor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”

Reprezentația de marți, 4 octombrie, va fi urmată de o discuție pe tema migrației și a strămutării, la care vor participa spectatorii, echipa spectacolului și personalități locale.

„Frumusețea acestui proiect este faptul că distribuția spectacolului reunește într-un mesaj al solidarității și al empatiei actori tineri din mai multe zone din țară: Claudiu Fălămaș, actor cunoscut și iubit în Sibiu, Bogdan Constantin, actor colaborator al teatrelor din Târgu Jiu și Petroșani, Alexandru Romescu, actor colaborator al Teatrului Național din Timișoara și nu în ultimul rând, Shama Leah, cetățean ugandez MUTAT în Sibiu în urmă cu 4 ani, care joacă deja în 4 producții BIS Teatru”, a precizat Bogdan Sărătean, regizor și fondator BIS Teatru.

Caseta artistică a spectacolul „Mutat de la noi”

Cu: Claudiu Fălămaș, Shama Leah

Bogdan Constantin / Alexandru Romescu Viky Olar / Andy Boncea

Scenariul și regia: Bogdan Sărătean

Scenografie și instalație: Alexandra Budianu

Video: Alexandru Radu

Muzică: Charlie Fălămaș

Tehnic: Alexandru Ciubăr / Andy Boncea / Cosmin Lupu

Cast video: Claudiu Fălămaș, Shama Leah, Dana Taloș, Nyombi Abdul / Betty Nalule / Namukwaya Ester, Lenerson Polonini / Yimon Soe

Voce (înregistrată): Aneea Axentea, Bogdan Sărătean

Operatori cameră: Gabriel George, Nakakeeto Shadia, Mawanzo Ali

Mulțumiri: Alexandra Palconi-Sitov, Alexandru Drăgan, Andrea Bernath, Claudiu Doncuțiu, Sabina Colceriu, Doru Mihai Lungescu

Rezervări la 0736647432/ 0253215161
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.