Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13815030_10206802687054381_722930254_nMotreanca Delia Ionete, eleva de zece pe linie la Bacalaureat, a câştigat marele premiu oferit în campania „Adevărul te meditează şi Doppelherz te premiază”. Fata a câștigat 1.000 de euro.

Delia Ionete este una dintre elevele care a reușit, prin multă muncă, să obțină media 10 la examenul de Bacalureat. Fata este originară din Motru, acolo unde a și studiat la Colegiul Național „George Coșbuc”.

Delia Ionete va studia în Anglia specializarea Matematica şi Economie, de unde speră să ajungă în Statele Unite ale Americii sau în Germania pentru a urma un master în acelaşi domeniu. Visul ei este, potrivit celor de la „Adevărul”, să se întoarcă în România pentru a deveni profesoară.

Vara aceasta, Delia Ionete va pleca în Anglia, la City University London, unde a obţinut una din cele 50 de burse acordate viitorilor studenţi.

„După rezolvarea temelor la celelalte materii, îmi petreceam timpul lucrând probleme din ce în ce mai dificile cu dorinţa acerbă în suflet de a deveni profesoară de matematică, de a fi capabilă ca în viitor să le transmit aceeaşi pasiune altor copii”, a scris adolescenta în eseul cu care a participat la concursul organizat de ziarul „Adevărul”, în parteneriat cu Doppelherz.

Participanţii la concursul organizat de „Adevărul” au avut de realizat un eseu motivaţional cu tema „Care este visul tău?”, câştigătorul fiind desemnat pe baza like-urilor primite. Delia Roxana Ionete a primit peste 3.500 de like-uri, aceasta câştigând premiul în valoare de 1.000 de euro.

Mai jos redăm eseul care i-a adus premiul de 1.000 de euro Deliei Ionete:

13819815_10206802689214435_384705416_n„Fiecare dintre noi are visele, speranţe, idealuri. Când suntem mici, visăm să ajungem mari, să facem lucruri imposibile, să dovedim că putem excela într-unul sau în mai multe domenii. Suntem ancoraţi într-o realitate dominată de competiţie şi de la o vârstă fragedă avem în noi dorinţa arzătoare să obţinem statutul de a fi cei mai buni.

În copilărie, visele noastre au o altă formă. Chiar dacă par imposibile, motivaţia pe care ne-o oferă gândul că am putea vreodată să ajungem ceea ce ne dorim, ne ajută să ne autodepăşim şi să începem drumul anevoios de a ne descoperi cea mai bună versiune a personalităţii noastre. Visul meu a fost şi a rămas acelaşi de când am început să înţeleg noţiunea de a avea un vis pentru care să munceşti.

Matematică şi-a făcut apariţia în viaţă mea treptat, începând cu vârstă de 3-4 ani, când am descoperit numerele. Apoi, ea a devenit o pasiune prin simplul fapt că la sfârşitul fiecărei probleme rezolvată corect sau după fiecare premiu câştigat la vreun concurs, mă simţeam mai curajoasă şi cu mai multă încredere în mine. Mi-a oferit încredere, m-a format că elev silitor, ca om.

După rezolvarea temelor la celelalte materii, îmi petreceam timpul lucrând probleme din ce în ce mai dificile cu dorinţa acerbă în suflet de a deveni profesoară de matematică, de a fi capabilă că în viitor să le transmit aceeaşi pasiune altor copii. Visul meu este de a forma alţi oameni, de a le destăinui conexiunea inexplicabilă a matematicii cu celelalte materii şi cu mediul înconjurător.

De asemenea, consider că un profesor te poate determina să iubeşti o anumită materie şi îmi doresc să am, măcar o dată în această viaţă, satisfacţia că am reuşit să fac acest lucru. Un set de minime cunoştinţe matematice ne este mai mult decât necesar fiecăruia dintre noi indiferent de locul în care lucrăm. Aşadar, acesta este lucrul pe care mi-l doresc.

Lucrez la visul meu în fiecare zi, chiar şi acum când scriu aceste rânduri. Îmi formez motivaţia necesară pentru a-l duce până la capăt şi sper că voi reuși.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.