Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

poartaProcesul de monitorizare a operelor lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, de către Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Optoelectronică (INOE), va continua și în acest an.

„În perioada 21-24 februarie vor avea loc mai multe întâlniri cu specialiștii INOE, precum și alți specialiști în restaurare. Întâlnirea va avea loc la București“, a precizat Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși“.

Două vizite de lucru la Târgu Jiu

În acest an, specialiștii de la INOE vor efectua două seturi de analize asupra operelor lui Brâncuși. „O să stabilim calendarul vizitelor de lucru de la Târgu Jiu din acest an. Vor fi cel puțin două întâlniri în cadrul procesului de monitorizare pe care Institutul le întreprinde pe Calea Eroilor“, a mai precizat Doru Strâmbulescu.

Cercetările se efectuează la Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit. Specialiștii monitorizează cele două lucrări pe o perioadă de mai mulți ani. În urma acestui proces se va face o analiză cu privire la modul în care se degradează lucrările de artă și care sunt factorii ce contribuie la acest fenomen. Doru Strâmbulescu spune că s-a obținut avizul pentru ca cercetările la Coloana fără Sfârșit să fie analizate cu ajutorul dronei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.