Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În cadrul acestui interviu o vom cunoștea pe Monica Țugulea, din Municipiul Vulcan, care studiază la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, din Târgu Jiu. Citind următoarele rânduri veți descoperi o tânără talentată, pasionată de muzică, cu multe premii la activ, dar și cu numeroase apariții tv.

Reporter: Știu că ești din municipiul Vulcan, din județul Hunedoara, iar acum ești elevă la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, din Târgu Jiu. De ce ai ales să înveți la Târgu Jiu?

Monica Țugulea: Am ales să învăț la Liceul de Arte „Constantin Brailoiu”, deoarece omul care mi-a descoperit talentul în arta naiului este profesor la acest liceu, și anume domnul Dumitru Pasăre.

Reporter: O perioadă lungă de timp ai făcut naveta între Vulcan și Târgu Jiu, chiar de multe ori trebuia să înveți pe mașină. De ce ai făcut naveta?

Monica Țugulea: Și ca spirit de glumă învățam bine. Am făcut naveta din clasa a IV-a până în clasa a VIII-a, deoarece pe când eram în clasa a III-a profesorul Dumitru Pasăre, din Târgu Jiu, mi-a descoperit talentul în arta instrumentală, mai precis la nai. După ce domnul profesor mi-a descoperit acest talent, mi-am dorit ca tot dumnealui să mă ajute să-l dezvolt și uite așa am început această navetă care a durat ceva timp.

Reporter: Și cum ai reușit să reziști, copil fiind?

Monica Țugulea: La început mi-a fost destul de greu, dar dorința să descopăr cât mai mult acest instrument și să mă perfecționez m-a determinat să trec peste orice, inclusiv peste această navetă.

Reporter: După ce ai intrat la liceu, te-ai mutat la Târgu Jiu, practic ai scăpat de navetă. Cum te-au primit colegii, știind ca ești din alta parte, dar profesorii?

Monica Țugulea: La început mi-a fost puțin greu, oamenii sunt diferiți față de zona de unde vin eu, dar în timp m-am adaptat. Colegii la început nu știau de unde sunt și mă credeau cu nasul pe sus, dacă pot spune așa, din cauza limbajului meu total diferit de cum îl au ei, dar acum ne înțelegem foarte bine. Profesorii m-au primit frumos, m-au ajutat să mă integrez destul de repede în noul colectiv și vă pot spune că au fost primitori cu mine, mai ales când au aflat că sunt din altă zonă.

„Cred în Dumnezeu, dar fără muncă și sacrificii Dumnezeu nu te poate ajuta…”
 Reporter: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică și cine ți-a îndrumat prima dată pașii ca să-ți dezvolți această pasiune?
monica țugulea cred în dumnezeu
Monica Țugulea

Monica Țugulea: Pasiunea muzicală mi-a descoperit-o doamna învătătoare Istratie Aurora, în clasa I, de la Școala Nr. 5, din Municipiul Vulcan. Pe această cale vreau să îi mulțumesc pentru că mi-a îndrumat pașii să-mi urmez această pasiune.

Reporter: Din câte știu, pentru a cânta la nai și a te dezvolta din punct de vedere muzical trebuie să aloci foarte mult timp. În același timp, știu că ai rezultate bune și la învățătura. Cum reusești să îmbini muzica cu învățătura?

Monica Țugulea: La început mi-a fost greu să mă împart între muzică și învățătură, dar pe parcurs m-am obișnuit, iar acum îmi este destul de ușor. Mi-am împărțit foarte bine timpul, practic o parte din zi o dedic învățăturii, iar cealaltă parte pentru studierea naiului.

Reporter: Am văzut, și apreciez asta la un tânăr, că-ți place să porți costumul popular. Ce reprezintă pentru tine costumul popular și de ce îl porți?

Monica Țugulea: Eu cred că portul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor. Port cu mândrie costumul național pentru a duce mai departe tradițiile și obiceiurile românești.

Reporter: Un aspect ce mi-a atras atenția, în timp ce mă uitam pe pagina ta de Facebook, sunt niște poze din biserică. Cât de mult crezi în Dumnezeu și, în același timp, consideri că credință te poate ajuta în dezvoltarea ta personală și dacă da, de ce?

Monica Țugulea: Da, sunt un om credincios, cred în Dumnezeu, dar fără muncă și sacrificii Dumnezeu nu te poate ajuta.

„Orice apariție lângă astfel de oameni te motivează, deoarece de multe ori vrei să ajungi ca ei sau, de ce nu, să-i depășești…”
 Reporter: Știu ca ai participat la multe festivaluri. Ne poți spune la ce festivaluri ai fost și ce premii ai câștigat până acum?

Monica Țugulea: Încă din clasele primare am participat la concursuri și festivaluri. Și acum îmi aduc aminte de primul festival la care am participat și unde am câștigat locul I, și anume festivalul „Flori de munte”. Un alt festival de care îmi aduc aminte cu plăcere este festivalul „Big Ben”, unde am câștigat trofeul festivalului. De-a lungul timpului am câștigat numeroase premii, unele chiar de excelență.

Reporter: Că tot vorbim de festivaluri, ne poți spune cea mai frumoasă amintire legată de un festival, dar și povestea unui premiu pentru care ai muncit cel mai mult?
monica țugulea cred în dumnezeu
Monica Țugulea

Monica Țugulea: Cea mai frumoasă experiență și cel mai frumos premiu, pentru care am muncit cel mai mult, a fost la „Festivalul prieteniei”, organizat de Mihai Trăistariu, unde am obținut trofeul pentru secțiunea instrumentală.

Reporter: Ai apărut și în anumite emisiuni TV. Cât de mult te-a ajutat acest lucru?

Monica Țugulea: Da, aveți dreptate, am apărut la multe emisiuni televizate, pe diferite canale TV,  cum ar fi la Hora TV sau Etno TV. Chiar am participat și la un concurs televizat, și anume la „Zestrea Neamului”, unde am ajuns pana în finală. Și ca să vă răspund la întrebare, pe mine aceste apariții la televizor m-au ajutat foarte mult, m-au făcut să capăt încredere în mine din ce în ce mai mult, să scap de emoții, dar să și cunosc oameni frumoși, de la care am învățat multe lucruri pe care le voi folosi în dezvoltarea mea personală.

Reporter: Te-am văzut alături cunoscuta interpreta Vlăduța Lupau, ce a însemnat pentru tine acest lucru și cât de mult te-a motivat sau te motivează în ceea ce faci tu?

Monica Țugulea: Am fost invitată la emisiunea organizata de Vlăduța Lupau. Pentru mine a fost o onoare sa fiu alaturi de dumneaei , este un artist de la care am ce învăța, și în același timp mă determină să muncesc din ce în ce mai mult. Orice apariție lângă astfel de oameni te motivează, deoarece de multe ori vrei să ajungi ca ei sau, de ce nu, să-i depășești.

 „Îmi iubesc foarte mult părinții…”
 Reporter: Că tot vorbim despre apariții tv te-aș întreba care a fost primul tău videoclip, la ce melodie, și ce îți mai aduci aminte de acest prim videoclip, din timpul filmării lui, o fază pe care nu ai cum sa o uiți sau poate de la alt videoclip.
monica țugulea cred în dumnezeu
Monica Țugulea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monica Țugulea: Primul meu videoclip filmat a fost la vârsta de 7 ani, unde am interpretat melodia „Trandafir de la Moldova “, iar o faza pe care nu am cum să o uit s-a întâmplat când am filmat un videoclip cântând renumita piesa „El Conder Pasa” la nai, unde am fost urcată pe niște stânci.

Reporter: Pe lângă muzica și nai ce pasiuni mai ai?

Monica Țugulea: Pe lângă muzică și nai mai am pasiunea de a merge cu atv-ul, deoarece îmi place să mă plimb prin natură, să descopăr trasee unde nu se poate ajunge cu mașina și îmi place spiritul acesta de aventură.

Reporter: Am văzut că părinții tăi te susțin în ceea ce faci. Cât de mult contează acest lucru pentru tine?

Monica Țugulea: Părinții mei mă susțin foarte mult în ceea ce fac, iar pentru mine contează susținerea lor. Vă pot spune că-mi iubesc foarte mult părinții, iar împreună trecem peste orice obstacol.

Reporter: Acum că am ajuns la finalul interviului aș vrea să ne zici ce planuri de viitor ai?

Monica Țugulea: Vreau ca după ce termin liceul să merg la București, pentru a studia la Conservator, și la un moment dat îmi doresc să-mi deschid o școală particulară unde să predau naiul. Le iau pe toate pas cu pas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.