Monede chinezești vechi de 3.000 de ani, expuse la Muzeul Județean Gorj

Monede chinezești vechi de 3.000 de ani, expuse la Muzeul Județean Gorj

- in Arta Plastica, Fotografie, Slider
599
0

Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj va găzdui, în perioada 12 octombrie -12 noiembrie, două expoziții-eveniment intitulate „Monede chinezeşti – o istorie de 3000 de ani” și „Frumusețile Chinei”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București, iar la vernisajul de pe 12 octombrie, ora 14:00, vor participa oficiali al Ambasadei Republicii Populare Chineze, dar și reprezentanți ai administrației locale din Gorj.

„Monede chinezești – O istorie de 3000 de ani” este o expoziție care conține 51 de panouri ce ilustrează îndelungata istorie a monedelor chinezești, din Neolitic, atunci când erau folosite cochiliile cowry, până în secolul XX. Potrivit reprezentanților Muzeului Județean Gorj, ansamblul expozițional se vrea o evocare a schimbărilor istorice, economice, sociale și culturale ce au avut loc în China de-a lungul timpului. „Se pot identifica trei etape principale în evoluția monedelor chinezești. Replici ale acestora vor fi prezentate cronologic în expoziția de la Muzeul Județean Gorj, astfel: 1. Monede antice de la apariția lor și până în perioada dinastiei Qing; 2. Monede chinezești de la sfârșitul dinastiei Qing până în timpurile moderne; 3. Monede chinezești din perioada modernă”, a spus Alina Tița, de la Muzeul Gorj. Monedele vechi chinezești au o valoare inestimabilă.

 

„Frumusețile Chinei” este o expoziție ce cuprinde 60 de fotografii de o calitate extraordinară ce surprind peisaje, obiceiuri tradiționale, orașe, precum și instantanee ale vieții cotidiene din China. Nu lipsesc imagini cu simbolurile Chinei, precum: Marele Zid Chinezesc, Ursul Panda, Armata de Teracotă, ceaiul verde. Expoziția, inedită pentru județul Gorj, va fi deschisă publicului între 12 octombrie și 12 noiembrie și reprezintă o ocazie deosebită de a cunoaște o parte din cultura chineză, una dintre cele mai vechi și interesante culturi ale lumii. A fost prezentă în mai multe orașe ale țării – Sibiu, Suceava, Cluj-Napoca, Pitești, București. Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, continuă colaborările cu instituții de prestigiu din România și nu numai, oferind publicului local evenimente de calitate ce promovează patrimoniul cultural și învățarea continuă.

 

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.