Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

De Moş Nicolae, gorjenii din localitățile „de sub munte” care doresc să achiziţioneze obiecte destinate sărbătorilor pot face asta la târgul organizat la Baia de Fier. Astfel, mâine, Moș Nicolae poate primi o mână de ajutor din partea părinților care nu s-au decis ce să le cumpere celor mici! Începând cu ora 12:00, la Căminul Cultural din Baia de Fier, vor avea loc evenimente cultural educative susținute de grupuri de copii (ansambluri folclorice și elevi), iar de la ora 19:00 în comună se va face horă şi un foc de tabără.

 

În cadrul Căminului Cultural din Baia de Fier are loc miercuri, 6 decembrie, târgul tradiţional de Moş Nicolae începând cu ora 11.00. Târgul se organizează de către GAL Gilort în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Anul trecut a avut loc prima ediţie a târgului la Polovragi, iar anul acesta organizatorii au ales stațiunea de interes local Baia de Fier. Meşterii vor aduce obiecte de meşteşug tradiţional, ceramică, costume populare, lemn pictat, dar şi multe alte obiecte făcute manual.

Organizatorii susţin că cei care vor veni la târg vor avea de unde alege un cadou, de la ceramică la tablouri, târgul are de toate pentru toţi şi pentru toate buzunarele. În dorinţa de a împleti tradiţia populară străveche din prag de sărbători de iarnă cu nevoia de a oferi cadouri, organizatorii au invitat pentru acest eveniment meşteri populari renumiţi din zonele limitrofe. „GAL Gilort în parteneriat cu CJCPCT Gorj organizează, aşadar, acest târg de cadouri dedicat sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, targ care reunește mai mulţi meșteri populari. Vizitatorii vor avea ocazia de a pleca de la târg cu un obiect traditional autentic, pe care sa il ofere cadou celor dragi de sărbători. Începând cu ora 12:00 la Căminul Cultural din Baia de Fier vor avea loc evenimente cultural educative susținute de grupuri de copii (ansambluri folclorice și elevi), iar de la ora 19:00 în comună se va face horă şi un foc de tabără”, a spus Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.