Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Primăria, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și Palatul Culturii “Teodor Costescu” vă invită la expoziția meșterilor populari din Oltenia “Meseria de a trăi în istorie – Mica Unire”. Evenimentul va avea loc la Palatul “Teodor Costescu” în sala “Gheorghe Anghel” în perioada 23-24 ianuarie 2023.

Expoziția meșterilor populari din Oltenia și spectacolul organizat cu ocazia Micii Uniri este cu siguranță prilej de bucurie pentru cei care vor fi prezenți la Palatul “Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin în zilele de 23-24 ianuarie 2023.

Meșterii populari au șansa de a se întâlni unii cu alții și de a se strânge într-o Horă a Unirii românești, alături de iubitorii de frumos care vor fi prezenți în cele două zile.

Din județul Gorj participă la acest eveniment etnologul Pompiliu Ciolacu și meșterul popular Gheorghe Ciuncanu. Pompiliu Ciolacu, managerul CJCPCT Gorj va fi prezent cu icoane sculptate în lemn, icoane pictate, icoane de vatră și alte produse.

Meșterul Popular Gheorghe Ciuncanu din Tismana este un artist broder cunoscut pentru costumele populare deosebite pe care le realizează și cu care va veni la Drobeta Turnu Severin. Artistul popular realizează  haine populare specifice Gorjului.

Tot în data de 23 ianuarie, între 18.00 – 20.00 va avea loc spectacolul „Oltenii uniți cu țara”, un concert organizat de Palatul Culturii „Teodor Costescu” în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova și Episcopia Severinului și Strehaiei. Acompaniază orchestrele reunite ale Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” și „Lăutarii Mehedințiului”, (dirijor Nicolae Drăghia). Invitați sunt corul Kinonia (dirijor profesor Iulian Pruiu), Niculina Stoican și Alina Moți Drăghia.

În data de 24 ianuarie, tot la Sala „Gheorghe Anghel”, între orele 10.30 – 18.00 va avea loc premierea meșterilor populari din Oltenia. Evenimentul se va încheia cu un recital susținut de Nina Predescu și Liliana Buncianu.
Intrarea este liberă!

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.