Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ecoÎn ultima săptămână din luna august, Eco Youths a găzduit cea de-a doua activitate din cadrul proiectului YES- Youth Eco Summer, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acţiunea cheie 1- Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului. Mai multe activități interesante au avut loc în perioada menționată, în ele fiind implicați zeci de tineri din Europa.

Potrivit organizatorilor, în cadrul schimbului de tineri au fost implicați 25 de adolescenți din Italia (Associazione Eufemia), Bulgaria (CYA – eco 2The change  is in You), Slovacia (ADEL – Association for Development, Education and Labour), Letonia ( Express Yourself) și România (Asociația Eco Youths). Pe parcursul celor șapte zile de activități, tinerii au luat parte la: sesiuni de educație ecologică, workshop-uri cu tematică eco, o vizită la stația de epurare a apei din Târgu-Jiu. De asemenea, în parteneriat cu Primăria Runcu, tinerii au organizat o activitate de ecologizare a Rezervației Naturale Cheile Sohodolului. „Schimbarea comportamentală cu privire la mediul înconjurător a tinerilor implicați direct în proiect, cât și conștientizarea de către aceștia necesitatea implicării mai active și eficiente în problemele legate de mediu. Tinerii și-au dezvoltat creativitatea, capacitatea de a se exprima artistic, prin dans și limbaj non-verbal”, a spus Sanda Simona, manager proiect.

Cea de-a treia etapă a proiectului va avea loc în următoarele trei luni de zile, aceasta fiind perioada de monitorizare, evaluare și diseminare a rezultatelor obținute.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.