Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

fetita 2Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului cântecului, jocului şi portului oltenesc „Plai de cântec şi de dor”, de la Ciuperceni, şi-a desemnat, pe 29 iunie, câştigătorii. Pe podium a urcat și micuța Maria Platzner, o târgujiancă foarte talentată, care a obținut locul II la nai.

Ca în fiecare an, Festivalul „Plai de cântec și de dor” s-a desfăşurat la Ciuperceni, în aer liber, în târgul de Sfântul petru. Festivalul-concurs s-a adresat interpreţilor tineri şi formaţiilor de neprofesionişti. Ca și în trecut, festivalul s-a desfăşurat pe patru secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti, tarafuri tradiţionale şi port popular.

„Potrivit regulamentului festivalului, fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maxim doi interpreţi de muzică populară, doi instrumentişti şi un taraf tradiţional. Pentru secţiunile solişti vocali şi solişti instrumentişti pot participa interpreţi cu vârsta cuprinsă între 15-35 ani.

Programul soliştilor instrumentişti nu va depăşi 6 minute, iar soliştii vocali vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină, baladă)”, transmiteau organizatorii. Pe lista câștigătorilor s-a aflat, anul acesta, și micuța Maria Platzner din Târgu-Jiu, o talentată fetiță.

fetitaBucuroasă de premiu

Eleva Maria Platzner a postat pe pagina sa de Facebook diplomele obținute pe 29 iunie la Festivalul de la Ciuperceni. Fetița este bucuroasă de modul în care s-a descurcat la acest concurs:

„Ultimele diplome obținute sunt cele de la festivalul «Plai de cântec și de dor», de la Ciuperceni. Foarte multă lume m-a felicitat pentru cum am cântat și pentru premiul II obținut, dar și pentru diploma de excelență. Am cântat la nai, este un instrument pe care îl iubesc”, a spus fetița.

A cântat cu Maria Dragomiroiu

fetita 4Maria are 11 ani și la toate evenimentele la care participă este însoțită de bunica sa. Copila a început să cânte cu ani în urmă, dovedind că este foarte talentată.

„De la nouă ani am urcat prima oară pe o scenă cu public și am luat primul premiu. La zece ani m-am apucat și de nai, instrument la care am avansat foarte mult. Sunt elevă la Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu», dar și la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Profesor de nai este domnul Ștefan Popescu, pe care îl consider un al doilea tată, pentru că el m-a învățat tot ce știu.

Trebuie să îi amintesc și pe domnul Ion Drăgan și pe doamna Claudia Nadolu, dar și pe bunicii mei, care m-au sprijinit mereu. Cel mai important lucru din viața mea a fost când am participat la «O dată-n viață», unde am cântat în duet cu îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu. Nu o să uit vreodată!”, a povestit Maria Platzner.

Premiată la festivaluri din ţară

În ultimii doi ani, talentata fetiță a obținut numeroase și importante premii, diplome și medalii. De exemplu, Maria Platzner a obținut locul trei la Festivalul- concurs „ Nicolae Vlad” ediția a IX-a din decembrie 2015. Festivalul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Dragotești. „Sunt foarte fericită am obținut la Festivalul «Nicolae Vlad» locul 3 pentru prima dată.

Am cântat la nai, vă pup și vă iubesc” a scris, pe Facebook, interpreta Maria Platzner. Copila a mai obținut, iarna trecută, și locul II la secțiunea Folclor din cadrul Festivalului „Sibiu- Capitala Muzicală”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.