Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13349012_978232222284219_18997774_nCu o responsabilitate și o maturitate aparte, o adolescentă de doar 15 ani este un exemplu demn de urmat. Ambițioasă și extrem de muncitoare, Maria Gugu, elevă a Liceului de Arte „Constantin Brailoiu” Târgu Jiu, secţia canto clasic, s-a clasat pe podium la numeroase festivaluri naționale și internaționale. Ba chiar mai mult, datorită talentului său, Maria a avut parte de un duet cu Mihai Trăistariu. Copila excelează nu doar în muzică, aceasta ocupându-se cu multă sârguință și de școală, unde participă la olimpiade. Munca sa este răsplătită din plin, iar Maria nu se întoarce niciodată de la o competiție fără a avea un premiu. Deși este abia în clasa a IX-a, artista se gândește serios unde ar vrea să studieze mai departe. Vrea să ajungă în America, însă având un simț al realității foarte bine dezvoltat, adolescenta spune că dacă acest lucru nu va fi posibil, vrea să își clădească o carieră în România, țara care o formează și căreia îi va datora, oriunde s-ar afla în lume, evoluția sa.

Reporter: De la ce vârstă ai început să cânți? Ce te-a atras la acest domeniu?

Maria Gugu: Am început să cânt la vârsta de 10 ani. Deși îmi plăcea foarte mult ce mi se întâmpla, nu am înțeles de la început lumea în care urma să intru, dar pe parcurs am descoperit bucuria de a împarţi FRUMOSUL cu cei din jur.

Reporter: Ce premii ai obținut până acum?

13010664_1210421458998830_1125757307383899189_nMaria Gugu: Am obţinut mai multe premii printre care : Trofeul Festivalului Național de Muzică Uşoară „Micul artist”, Craiova-2011; Locul I la Festivalul Internațional de Muzică Pop „Champions League”, Piatra Neamţ – 2012; ; Trofeul Festivalului Național de Muzică Uşoară „Bucharest Top Music Jr.”, Bucureşti – 2013; Trofeul la Concursul Interjudeţean de Muzică Ușoară și Folclor  „Suflet de Artist” – categoria mea de vârstă , Dr. Tr. Severin – 2016, Premiul I la Concursul „Les amis francophones”, Târgu Jiu – 2016 și altele.

Reporter: Care a fost cel mai greu moment din viața ta, până în prezent, în ceea ce privește muzica?

Maria Gugu: Nu am avut momente dificile în ceea ce privește muzica, cel puţin nu până acum. Asta s-a datorat faptului că am lăsat lucrurile să vină de la sine si că le-am conştientizat exact aşa cum au fost, fară să le dau o altă dimensiune.

13342397_978232218950886_2123129506_nReporter: Descrie-te în trei cuvinte!

Maria Gugu: Ambiţioasă, perfecţionistă, sociabilă.

Nu își imaginează viața fără muzică!

Muzica înseamnă totul pentru Maria, iar acest lucru poate fi observat din cuvintele sale. Viața ei nu ar mai fi la fel fără această pasiune care, ușor, se transformă într-o carieră de succes.

Reporter: Cum  ar fi viața ta fără muzică?

Maria Gugu: GRI!

Reporter: Ce proiecte de viitor ai?

Maria Gugu: Pentru moment, nu am proiecte în desfăşurare sau care urmează să se realizeze în scurt timp, priorităţile mele  fiind şcoala, Bac-ul și facultatea (bineînţeles, de muzică). În rest, sunt deschisă la tot ceea ce urmează să mi se întâmple!!!

Reporter: Ai lansat vreun album sau urmează să faci acest lucru? Ai melodii compuse sau interpretezi din repertoriul altor artiști?

Maria Gugu: Mă gândesc de ceva vreme la acest lucru, am făcut şi un prim pas în acest sens, înregistrând într-un studio din Bucureşti câteva cover-uri, dar nu mă grăbesc pentru că vreau să aştept momentul potrivit. Nu am încă melodii compuse special pentru mine, dar sunt câţiva compozitori cu care sunt în discuţii.

13336417_978232228950885_451879487_nReporter: Ai un idol anume? Cine și de ce admiri persoana respectivă?

Maria Gugu: Sunt o mulţime de muzicieni pe care îi admir si de la care am ce învaţa, dar vreau sa răman EU. Până la urmă, ceea ce ne defineşte pe noi, ca oameni, este unicitatea.

Duet cu Mihai Trăistariu

Adolescenta a avut ocazia să colaboreze chiar și cu renumitul artist Mihai Trăistariu. Aceasta și-a câștigat dreptul de a realiza un duet cu Trăistariu tot prin talentul său muzical.

Reporter: Ai realizat un duet cu Mihai Trăistariu. Cu ce ocazie s-a întâmplat și cum a fost momentul? De asemenea, te rog să precizezi dacă ai mai colaborat și cu alți artiști de renume și în ce context?

12998462_1210421462332163_1990374513362752671_nMaria Gugu: Colaborarea cu Mihai Traistariu a luat naştere odată cu obţinerea unui premiu special intitulat chiar Premiul „Mihai Traistariu” la Festivalul „Micul Artist” de la Craiova, unde Mihai era preşedintele juriului. Premiul consta într-un duet cu artistul care s-a concretizat chiar în anul acela, 2011. Am cântat prima dată împreună pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu piesa din repertoriul lui, numita „O lacrimă”. Piesa poate fi ascultată pe YouTube. De asemenea, am cântat alături de trupa „Distinto” şi de alţi artişti precum Daniela Vladescu si Bianca Ionescu.

Vrea să studieze în SUA

Artista vrea să studieze în Statele Unite ale Americii, însă dacă acest lucru nu  va fi posibil în facultate, Maria nu renunță la visul său și vrea să urmeze un master în străinătate.

Reporter: Te-ai gândit ce ai vrea să studiezi pe viitor?

Maria Gugu: Îmi doresc să urmez o facultate de muzică, de preferință în străinătate (visul meu este să studiez în S.U.A.). Totuşi, cum visurile nu devin întotdeauna realitate, aş vrea să urmez Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti şi, poate, mai târziu…un master…„dincolo”!

Reporter: Care este cea mai mare frică a ta?

Maria Gugu: …să treacă timpul prea repede!

Reporter: Care este cel mai mare premiu pe care l-ai câștigat până în prezent?

Maria Gugu: Fiecare premiu pe care l-am câştigat are o importanţă pentru mine şi pot spune că fiecare experienţă şi-a lăsat amprenta ei.

Reporter: Ți-ai propus să participi la show-uri de talente din România?

Maria Gugu: Am participat deja la „Românii au Talent” când aveam 10 ani şi unde am trecut de prima etapă televizată, iar acum 2 ani am participat la show-ul „KidSing” de pe Kanal D, unde am ajuns până în semifinală. Nu ştiu exact dacă voi mai repeta experienţa, deşi a fost una extraordinară, aşa cum am spus mai sus, mă las dusă de ceea ce simt.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine cuvântul „muzică”?

Maria Gugu: CULOARE!!!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.