Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Vineri, 16 martie, se împlinesc 61 de ani de la moartea marelui sculptor Constantin Brâncuși. La Hobița, localitatea natală a marelui artist, vor avea loc mai multe evenimente pentru a marca memoria lui Constantin Brâncuși.

În anul 1957, Brâncuși îl cheamă pe arhiepiscopul Teofil, preot la biserica ortodoxă, se spovedește și se împărtășește, apoi îi mărturisește că moare „cu inima tristă pentru că nu mă pot întoarce în țara mea”.
La 16 martie 1957, Constantin Brâncuși se stinge din viață la ora 2 dimineața, iar la 19 martie este înmormântat la cimitirul Montparnasse din Paris.

Manifestări la Hobița și Bumbești Jiu 

Evenimentele de la Peștișani vor începe la ora 10:00, la Liceul Tehnologic Peștișani, unde vor avea loc premierea câștigătorilor concursului „Brâncuși-cioplitorul în duh“, după care va avea loc vernisarea expoziției. Manifestările vor continua la ora 12:00, când la cimitirul din Hobița, după care va avea loc o întâlnire la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“.
Manifestările vor continua și sâmbătă, 17 martie, cu o slujbă de pomenire care va avea loc la Mînăstirea Lainici, după care la Casa de cultură de la Bumbești Jiu va avea loc vernisarea mai multor expoziții.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.