Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Teatrul „Ion Creangă”În luna decembrie, luna cadourilor, actorii Teatrului „Ion Creangă”, din București, pun în scenă o nouă premieră pentru cei mici, fiind vorba despre spectacolul „Glasul Copilăriei”. Avampremiera piesei va avea loc pe 16 decembrie, începând cu ora 18:00, dar și pe 21 decembrie, începând cu ora 17:00, la Sala Mică a Teatrului „Ion Creangă”, din Str. Biserica Amzei nr. 21-23, în timp ce premiera va avea loc pe data de 22 decembrie, de la ora 18:00.

Spectacolul „Glasul copilăriei” oferă o radiografie a acestei teme, adresându-se părinților care trăiesc cu impresia că viața copiilor lor este fericită și lipsită de griji. Dar dacă vom asculta „glasul”, vom constata că situaţia nu se prezintă întotdeauna aşa.”, se arată în comunicatul primit de la reprezentanții teatrului.

Prin acest spectacol se urmărește scoaterea în relief, în urma unei discuții purtate între o mama și fiica sa, a unor probleme pe care fetița le întâmpină la școală.

Practic „Galsul copilăriei” prezintă într-un fel acele situații, mai delicate, prin care anumiți copii trebuie să treacă și să le suporte, printre care colegii care râd de ei, profesorii care nu-i iau în calcul când vor să răspundă sau sentimental de neintegrare în coelctivitate:

„ Din discuția dintre o mamă și fiica ei, ies la iveală anumite probleme pe care fetița le întâmpină la școală. Cele două personaje nu au nume, dar nu din lipsă de inspirație, ci pentru că ele devin metafora unei probleme general valabile. Privită prin ochii unui copil, o zi petrecută la școală poate părea mai complicată decât ne putem imagina. Colegii râd de fetiță, doamna învățătoare nu îi dă posibilitatea să răspundă la întrebări, colega ei Rebeca devine un icon pentru ceilalți copii, iar sentimentul de neintegrare apare pe nesimțite. Eroina noastră traiește frustrarea, furia și neputința, iar lipsa de încredere în sine îi erodează personalitatea.”, ne trasmit reprezentanții teatrului.

Din distribuție fac parte: Daria Caraivan, Ani Crețu, Oana Bănuță, Mihai Marcu, Julieana Drăghici, Daniel Tudorică și Camelia Andriță, iar scenariul și regia sunt semnate de Ani Crețu, scenografia de Andrei Răduț, iar muzica originală, de Radu Mihalache.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Entertix, Myticket sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.