Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Vlad RăduleaVlad Rădulea este un tânăr actor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”,  din Târgu Jiu, iar iubirea pentru teatru a descoperit-o treptat. Din corigent la matematică în clasa a VIII-a, a devenit olimpic național, luând diferite premii pe perioadă liceului la olimpiadele de artă teatrală. A absolvit Facultatea de Teatru din Sibiu, urmând ulterior un master la Universitatea din Craiova.

Tânărul actor are mult bun simț, chiar dacă joacă teatru de peste zece ani. De fiecare dată când are ocazia spune zâmbind că nu caută faima, și-n același timp nu-i place să ardă etape: „Când am intrat la facultatea aveam posibilitatea să nu dau examen, fiind olimpic pe timpul liceului, dar am ales să merg în fața comisiei pentru a mă cunoaște, iar eu să știu cu cine urmează să lucrez în anii ce vor urma.”

În același timp, Vlad consideră că sunt momente prin care nu poți să treci inert prin viață și contează cum treci prin ele: „Vreau să am o viață modestă, nu vreau ceva extra, nu-mi doresc asta.”

Spre surprinderea multora tânărul recunoaște că s-a apucat de teatru întâmplător: „Nu o să spun niciodată că m-an născut să joc teatru, că teatrul a fost creat pentru mine. S-a întâmplat în clasa a VIII-a să fiu corigent la matematică, iar ai mei au aflat de această problemă în ziua când trebuia să dau Capacitatea. După ce am trecut peste această corigență am avut de ales între două locuri la Spiru, dacă mai țin bine minte, și două locuri la Liceul de Arte, pe arta actorului. Am avut norocul, dacă pot spune asta, să merg la Liceul de Arte, unde pe timpul liceului am devenit olimpic.”

În prezent, Vlad Rădulea împarte scena cu acei oameni care i-au călăuzit pașii în această meserie: „Sunt momente când mi se pare ciudat, dar în același timp nu mi se pare foarte greu, deoarece îi cunosc și ei mă cunosc pe mine”

Rolul din piesa „Ce caut eu?”, cel mai important rol al său până în prezent

Pe scena teatrului din Târgu Jiu a avut loc o nouă premieră, iar rolul jucat de Vlad Rădulea, în această piesă de teatru, este cel mai important rol al său de până acum. Este vorba despre piesa de teatru „Ce caut eu?”, o adaptare după „Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde, regizată de către Radu Tudosie, iar textul scris de către Ana Cucu Popescu.

„Acest rol mi-a demolat cam tot ce credeam eu, mi-a demolat toate gândurile cu care plecam de acasă, mai ales că am fost singur pe scenă, singurul meu partener fiind publicul. În cazul în care greșeam cu ceva nu aveam pe nimeni care să mă scoată, trebuia să mă scot singur.

Fiecare actor, artist, are zona sa de confort din care nu vrea să iasă, știe că se pricepe în zona respectivă și vrea să rămână acolo. Au fost multe momente, în această piesă de teatru, care nu mi-au fost confortabile de loc, cum ar fi momentul balului, dar aceste lucruri mi-au dat vitalitate, viață în scenă, ceva nou, atât pentru mine, cât și pentru public. Pentru această piesă de teatru m-am mobilizat cât am putut eu de bine, multe nopți nedormite.

Chiar au fost zile în care am stat și 15 ore în teatru, mi-am dorit ca totul să iasă perfect.”, a precizat Vlad Rădulea, despre rolul din piesa „Ce caut eu?”

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.