Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Luiza Negovan este unul dintre cei mai buni elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Vâlceanu” din comuna Dragotești. Adolescenta a obținut nota 10 la limba și literatura română la Evaluarea Națională și va studia la un liceu de prestigiu din Târgu-Jiu. Luiza este un copil foarte talentat, cântă de mai mulți ani și are la activ numeroase premii. Pe viitor își dorește să își clădească o carieră în mediul juridic.

Anul acesta, elevii Școlii Gimnaziale „Ion Vâlceanu” din comuna Dragotești au obținut rezultate foarte bune la Evaluarea Națională! Eleva Francisca Pasăre a obținut media finală zece, iar colegele sale Luiza Negovan și Simona Butaru obținând nota 10 la proba de limba și literatura română. Luiza Negovan, la fel ca și colegele sale, a avut rezultate foarte bune și de-a lungul anilor școlari, nefăcând pregătire, ci fiind un copil responsabil și ambițios. Luiza are 14 ani și mai are o soră. Face parte dintr-o familie de oameni muncitori, care mereu au făcut tot posibilul ca fetelor să le fie bine. Tatăl copilelor este lăcătuș mecanic, iar mama lor pleacă o dată pe an în Germania pentru a munci. Pun copiii pe primul plan și le-au învățat pe fetițe să fie ambițioase și să lupte pentru ceea ce își doresc! „Sunt o persoană ambițioasă, cu un spirit bun de observație, ascultătoare și cu o gândire rațională. Cred în forțele proprii și mă ghidez după principii corecte care să-mi folosească pentru a avea o perspectivă bună în viitor. Pentru Evaluarea Națională m-am pregătit atât cât am considerat că este nevoie, dar fără să fac vreo pregătire. Am învățat și unde am avut nevoie am cerut  ajutorul profesorilor de la clasă. Am încheiat cei opt de școală cu rezultate foarte bune la învățătură. Clasa a VIII-a a fost un an mai solicitant, deoarece a trebuit să-mi evaluez cunoștiințele anilor din urmă. A trebuit să mă pregătesc pentru a obține rezultate foarte bune la Evaluarea Națională”, a spus, pentru Revista Cult-ura, Luiza Negovan din comuna Dragotești.

 

O nouă etapă: viața de licean

Ca orice adolescent, Luiza are emoții când se gândește la faptul că din septembrie se va muta la Târgu-Jiu și va avea noi colegi. „Am emoții, deoarece începe o nouă etapă din viața mea. Îmi doresc să intru la un liceu bun precum Colegiul Național «Ecaterina Teodoroiu» sau Colegiul Național «Tudor Vladimirescu». Mi-aș dori să urmez o carieră juridică și vreau să dau la o facultate de științe juridice. (…) Am participat la mai multe concursuri și olimpiade școlare în care am obținut premiile 1, 2, 3 și mențiune. (…) Un proiect de suflet a fost Povestea Iilor din Dragotești. Am participat cu mare drag la proiectul «Povestea iilor» din Dragotești la care am desfășurat activități precum: împletitul coronițelor din flori de sânziene, am cântat, am jucat și am vorbit despre tradiția zilei de sânziene în comuna noastră la inițiativa doamnei profesoare Angelica Necșulea. Zilele trecute am vizitat Parlamentul României în cadrul aceluiași proiect”, a spus eleva de zece.

Muzica populară, pasiunea sa de suflet

De când era mică, Luiza a descoperit cu dragoste muzica populară și tradițiile strămoșești. S-a îndrăgostit iremediabil și spune că nu își vede rostul fără muzică! Și mama și mătușa ei iubesc aceleași lucruri ca și Luiza, așa că mereu i-au fost alături și au îndrumat-o. Pentru că i-au văzut talentul, părinții au trimis-o la cursuri de canto popular. „Muzica și tradițiile populare le-am descoperit de mică pentru că mi le-a insuflat mătușa și mama mea. Ia și portul popular, pentru mine, reprezintă o mândrie și o carte de vizită a unui artist. În acești ani am evoluat în mod satisfăcător și-mi doresc să evoluez cât mai mult. Am urmat cursuri de canto popular la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, sub îndrumarea doamnei profesoare Alina Sofia Munteanu și a domnului corepetitor Vali Zorzon, cărora le mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat. Am participat la numeroase concursuri la care am obținut premiile 1, 2 și 3. Muzica este viața mea. Prin muzică exprim tot ceea ce simt și faptul că pot cânta este cel mai frumos dar pe care mi l-a dat Dumnezeu. Atunci când cânt, mă simt cel mai fericit om de pe pământ! Ca și pasiuni în afara de a cânta sunt gătitul, sportul și cititul cărților polițiste”, a spus Luiza Negovan.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.