Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Salutare, prieteni! Astăzi vorbim despre expoziţia mea de pictură a cărui vernisaj a avut loc joi, 17 noiembrie. Vă las mai jos demersul artistic, câteva  cuvinte care vin în ajutorul celor care vor călca pragul Galeriei de Artă Constantin Brancuşi din Târgu Jiu . Expoziţia poate fi vizitată până în data de 04 decembrie 2022.

Expoziția „LOST IN TRANSITION” îşi propune să fie un carnaval al clasicului, aproape un nou tip de pop art sau neoexpresionism care ne aruncă propriile imperfecțiuni în față și ne spune că totul este ok; de parcă psihicul uman și-ar fi arătat în cele din urmă fața reală și nu mai putem privi în altă parte.  Discursul artistic este povestea artistului modern, un om multidisciplinar care trebuie să se adapteze noilor regului ale societății, să se reinventeze pentru a supravieţui noilor tendinţe ale modernității.

Tablourile de față sunt de dimensiuni medii şi mari, pictate în stilul neoexpressionism  cu influențe pop-art, tehnica fiind mixtă: ulei, acrilic, pastel, colaj, cariocă pe pânză, în care semiotica este omniprezentă în compoziţia picturală.

Tablourile au o paletă largă de culori, predominant fiind negrul şi auriul cu accente de verde, albastru, alb, roşu şi magenta.

De asemenea compoziţiile figurative sunt pline de simboluri şi mesaje care scot în evidenţă spiritul liber al creatorului de frumos,  întoarcerea la origini ale omului modern subjugat de contemporaneitate.

Imaginaţia şi compoziţia se concentrează asupra organizării formelor, configuraţiilor, texturilor şi culorilor, auriul şi negrul fiind puncte de interes cromatic.

Lucrările ce fac parte din conceptul „LOST IN TRANSITION” adună reconfigurări semiotice ale imaginilor şi stărilor de angoasă din perioada pandemiei;2019-2020 şi conțin o serie de elemente  pline de speranță, cum ar fi, de exemplu, numeroasele referințe la iubire, familie, viață și libertate, ele reflectând perfect trăirile şi sentimentele mele din ultimii doi ani.

Cuvintele, imaginile, compozițiile, culorile, simbolurile și textele din lucrările de față sunt reprezentări ale libertății, arta fiind o conversație mare și lungă între oameni.

Această prezentare necesită JavaScript.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.