Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 01.04.2017 – 31.12.2017, în judeţul Gorj se va desfăşura proiectul internaţional „Life Path”, implementat de Asociaţia Scout Society din Târgu Jiu, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Scopul proiectului este creșterea angajabilității tinerilor cu vârste cuprinse între 17-21 de ani. În cadrul proiectului participă tineri din Croația, Slovenia, Cehia și România.

 

Activitatea principală a proiectului este un schimb de tineri, care va avea loc la Săcelu, în perioada 21 – 30.08.2017, unde vor participa 48 de tineri din organizaţiile a 4 ţări partenere proiectului: Croația (Odred izvidjaca pomoraca Posejdon), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) și Asociația Scout Society (Romania). Scopul proiectului este creșterea angajabilității tinerilor cu vârste cuprinse între 17-21 de ani. Iar obiectivele principale sunt: încurajarea unui comportament antreprenorial în rândul a 48 de tineri din cele 4 țări participante la schimb; dezvoltarea abilităților de redactare a documentelor necesare angajării (CV/scrisoare de intenție); perfecționarea abilităților de prezentare la interviu a tinerilor; dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor participanți la proiect. Activitățile desfășurate în cadrul mobilității care va avea loc la Săcelu, vor avea la bază educația non-formală, astfel încât participanții își vor dezvolta abilități și competențe precum: lucrul în echipă, comunicarea într-o limbă străină, creativitatea, spiritul de competiție și fairplay-ul, socializarea și capacitatea de analiză. Metodele utilizate pe parcursul întregului proiect vor fi: dialogul, dezbaterile, jocurile de rol, discuții libere, etc.

Voluntariat și cunoștințe de business

Proiectul „Life Path” va avea un impact semnificativ atât asupra comunității, cât și asupra tinerilor implicați direct. Astfel, datorită implicării la activități, participanții vor deveni cetățeni activi în societate, se vor implica activ în proiecte și în soluționarea problemelor identificate în cadrul comunităților de unde provin și în cadrul instituțiilor de învățământ în care activează. Organizatorii spun că tinerii vor fi încurajați să practice voluntariatul, iar la sfârșitul proiectului participanții vor avea cunoștințe de bază în mediul de business, se vor orienta mai ușor către un domeniu de lucru, vor avea o viziune clară asupra tendințelor care se urmăresc pe piața muncii, vor comunica mai bine în limba engleză și își vor depăși zona de confort, inserția pe piața muncii a tinerilor participanți în proiect se va realiza cu o mai mare lejeritate. „În timpul proiectului tinerii participanți vor lucra și la o platformă pentru care vor scrie diferite materiale despre piața muncii, ofertele de muncă, posibilitățile de angajare din țările din care vin, dar și experiențele trăite în cadrul proiectului. Platforma va putea fi accesată de oricine în mod gratuit și va fi promovată pe site-ul asociației, dar și pe pagina de facebook, unde fiecare vizitator va găsi un link către ea”, a declarat Corina Lebedinscaia, de la Asociația Scout Society.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.