Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Elevii de la Şcoala generală Ciuperceni şi Şcoala generală Hurezani s-au numărat printre câștigătorii competiției pe teme ecologice intitulate „Let s Be ECO!” și care a fost organizată de „Let”s do it Romania!” în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu. Săptămâna aceasta, un număr de 15 laptopuri au fost înmânate elevilor de la Școala Ciuperceni, urmând ca vineri și câștigătorii de la Hurezani să își primească premiile de la Garda de Mediu.

În proiect au fost implicate 716 de școli din toate județele din țară, reprezentând 25% din școlile din mediul rural din România. Peste 57.820 de elevi au realizat 44.685 de lucrări din materiale reciclabile. Topul județelor ca număr de școli implicate este: Iași – 40 de școli, Bacău – 37 de școli, Suceava – 32 de școli, Galați – 30 de scoli, Dâmbovița -29 de scoli. “Let’s Be ECO!” promovează conceptul de economie circulară, care susţine dezvoltarea sustenabilă și diminuarea risipei prin consumul rațional de resurse. În competiție au participat şcoli primare, licee, şcoli de arte şi meserii şi chiar o şcoală specială aflată în sistemul de detenţie din România (Tichileşti, Brăila). Campania de încurajare a reutilizării resurselor pentru școlile din mediul rural a implicat peste 57.820 de elevi.

Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor, în cadrul cărora copiii și-au folosit imaginația și ingeniozitatea și au făcut picturi pe teme ecologice, haine din deșeuri, origami, mașinuțe din PET-uri, roboței din doze de sucuri. „Au fost oferite şcolilor din mediu rural calculatoare pentru dotarea laboratoarelor de informatică. În acest sens Garda Naţională de Mediu a disponibilizat câteva sute de laptop-uri la nivel de ţară, pentru a fi reutilizate în cadrul unităţilor şcolare. Astfel, deja miercuri au fost înmânate 15 laptop-uri elevilor de la Şcoala generală Ciuperceni, urmând cel mai probabil ca în cursul zilei de vineri, 20 octombrie, să fie înmânate alte 15 laptop-uri elevilor de la Şcoala Generală Hurezani. Vrem ca prin exemplul dat de noi, cei de la Garda de Mediu să protejeze și alții mediul şi să combată risipa şi în alte instituţii publice din România”, a declarat Ion Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.