Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul de Artă Brașov, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, vă invită la lansarea albumului „Noi considerații cu privire la icoanele pe sticlă din Transilvania”, autor dr. Alexandru Constantin Chituță. Evenimentul va avea loc vineri, 26 august 2022, ora 14.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din Bulevardul Eroilor 21. Accesul la eveniment este gratuit.

Recenta apariție editorială a Muzeului Național Brukenthal propune o nouă lectură a problematicii icoanelor pe sticlă din Transilvania, abordată de această dată, dintr-o perspectivă teologico-antropologică.

Premiza de la care pornește autorul vizează statutul și funcțiile acestui gen de artă în contextul socio-economic, confesional și național de la mijlocul secolului al XVIII-lea în Transilvania. Fenomenul icoanei pe sticlă din Transilvania este unul extraordinar, unic în istoria artei românești.

Dacă până astăzi studiile și volumele scrise au scos la iveală familiile de iconari, centre importante ale acestui meșteșug, totuși mai sunt multe alte aspecte cu privire la icoanele pe sticlă.

Link eveniment: https://fb.me/e/2Bd72589l

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.