Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, la ora 19.00, în sala Cercului Militar din Craiova, va avea loc spectacolul La Serva Padrona (Servitoarea Stăpână), operă compusă de Giovanni Battista Pergolesi în 1733, la 23 ani, practic certificatul de naștere a operei comice. Soprana Cleopatra David și baritonul Andrei Marinache sunt cuplul de artiști care întruchipează personajele principale și care vor bucura ochii, urechile și inimile spectatorilor. Producția spectacolului este realizată de criticul Alexandru Pătrașcu (regie), balerina Marina Minoiu (mișcare de scenă), VRPA (scenografie).

Spectacolul prezentat de Asociația Culturală Nirmal Art este invitat la cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Craiova. Biletele sunt disponibile online la: https://iticket.ro/event/la-serva-padrona și la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6, 0351.442.471, [email protected]

O operă în care jucăm toți

„Da, câtă fantezie contemporană plină de surprize: actualitatea Ucrainei, pandemia, chiar și vaccinul… s-au furișat și ele în narațiune, susținând-o inteligent și curajos. Exact aceste teme la zi, care i-ar speria pe temuții noștri critici muzicali, au fost acceptate convingător de un public entuziast.” – Andrei Șerban

„5 stele din 5. O încântare de văzut și auzit” – Dana Cristescu (presshub.ro)

„A fost o seară atât de plăcută! M-a scos din rutină și mi-a reîncărcat bateriile. Am simțit nevoia să vă spun asta.” – Călin Hera (calinhera.com)

„Un eveniment artistic plin de prospețime, dătător de speranță și bunăstare spirituală, binevenit în contextul agitat al cotidianului bucureștean.” Marcel Frandeș (liternet.ro)

Oamenii iubesc teatrul, pentru că, așa cum spunea bătrânul Will, întreaga lume este o scenă, iar oamenii sunt toți actori. Oamenii iubesc muzica și mai ales muzica bine făcută. Spectacolul din 14 octombrie aduce pe scenă soliști frumoși și talentați, dar angrenează o serie de forțe și de resurse care nu vor lăsa publicul să rămână pasiv. În Servitoarea Stăpână, rolurile și ierarhiile umane se schimbă dintr-un moment în altul. Nu este doar o poveste despre un bărbat și o femeie, nici despre virtuțile celor „mici” care reușesc în viață, așa cum s-ar putea crede. Fiecare personaj, fiecare dialog, fiecare situație este decupată dintr-o realitate care trece granițele timpului, iată de ce opera nu îmbătrânește niciodată!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.