Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 fata Mădălina Anuța, o copilă în vârstă de 9 ani, originară din comuna Vladimir, a câștigat trofeul Festivalului „Ciuleandra” de la București, dar și alte premii importante. Fetița s-a mutat de anul trecut la Târgu-Jiu și învață muzică alături de profesorul Cristina Olteanu, de la Palatul Copiilor.

Profesorii care o pregătesc pe micuța Mădălina Anuța spun că scena este locul unde aceasta se simte cel mai bine și de unde transmite multă bucurie celor care o ascultă. În ultimii ani, Mădălina a participat la peste 60 de festivaluri naționale și internaționale, de unde s-a întors cu premii importante.

Mădălina Anuța este eleva de clasa a II-a la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din fata 11Târgu-Jiu. În paralel cu orele de curs, Mădălina Anuța face muzică, la Palatul Copiilor, acolo unde este pregătită de profesoara Cristina Olteanu. Ultimele trofee care merită amintite sunt cele câștigate la Arad, Deva, Râmnicu-Vâlcea și București-la Festivalul „Ciuleandra”.

În perioada mai-iunie, Mădălina Anuța a participat la aproximativ zece festivaluri-concurs. Are acasă șapte trofee de care este mândră. Copila cântă de la 6 ani și dansează tot de la vârsta aceasta. Ea cântă la nai, acordeon, orgă şi pian, iar vocea sa i-a adus numai premii importante.

„Voi pleca în câteva zile la festivalul desfășurat la Moreni și, în această vacanță, îmi doresc să particip la Festivalul Tinereții de la Mangalia. În plus, nu voi rata concursurile desfășurate la nivelul comunelor din Gorj. (…)

Mi-am dorit mult să ajung să cânt. Pot să spun că atunci am început să trăiesc, scena este lumea mea, este locul unde mă simt cel mai bine, este locul de unde transmit bucurie prin cântecele mele. Când o să fiu mare aș vrea să fiu solistă de muzică populară și doctoriță, ca să salvez viețile oamenilor.

Voi fi o doctoriță care cântă muzică populară”, a declarat Mădălina Anuța. În doi ani de zile, a adunat peste 30 de diplome naționale și internaționale. Are peste zece premii I.

Își vede rar părinții

fata1Pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la unchii ei, care o și sprijină în ceea ce privește pregătirea muzicală. Copila locuiește cu bunica la Târgu-Jiu și o dată pe săptămână își vizitează mama, care locuiește la Vladimir.

„Călătoresc mult, sunt mai mult pe trenuri, între concursuri și festivaluri. Este greu, nu prea am timp liber, dar mama mă susține, au fost tot timpul lângă mine. Îmi place viața mea așa cum e, chiar dacă nu îmi este ușor, este viața pe care mi-am dorit-o. Pot să spun că am înlocuit jucăriile cu instrumentele muzicale”, a spus micuța cântăreață.

Premii importante

Mădălina Anuța și colega sa, Antonia Stoian, au participat în luna mai la festivalul – concurs „Flori de cântec românesc” și s-au întors câștigătoare.  „La oricare concurs participă, Mădălina se descurcă foarte bine live și a reușit să atragă admirația juriului cu o doină. Sunt foarte mândră de amândouă”, a spus Cristina Olteanu, profesor la Palatul Copiilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.