Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13625106_10206718202142311_1187844593_nGorjeanca Iolanda Boban s-a născut pe data de 29 mai 1992 în Târgu-Jiu, loc unde a şi trăit până la vârsta de 18  ani, înainte de a veni la facultate, iar  de şase locuieşte în Bucureşti. Iubește muzica și cântă de când era copilă. A scos deja pe piață o primă melodie în colaborare cu un artist din România și le pregătește fanilor săi numeroase alte surprize muzicale! O altă pasiune a sa este pictura, având la activ mai multe expoziții. „Consider că fiecare om este un univers complex ce poate fi explorat şi dezvoltat, iar ţelul meu este să mă dezvolt atât pe plan artistic, cât şi personal, din ce în ce mai mult”, spune tânăra artistă.
Reporter: Ce amintire îţi vine prima în minte când spui „copilărie”?

Iolanda Boban: Când spun copilărie mă gândesc la bunicii mei cu care am crescut când eram mică, mă gândesc la frumosul  loc de la ţară, de curtea bunicilor, grădinile, animalele, câmpia şi pomii de acolo. Un loc superb din zona Săcelu, unde am copilărit şi mi-am petrecut pe perioada şcolii, vacanţele de vară.

Rep.: Ce studii ai?

I.B.: Am terminat  Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, secţia Pictură, iar luna aceasta am finalizat cu succesul masterul din cadrul secţiei de Educaţie prin Arte Vizuale.

Rep.: Unde lucrezi acum?

I.B.: Momentan colaborez cu o tipografie pentru ilustraţii de carte, realizez picturi la comandă, cânt cu o trupă şi urmează să lucrez ca profesor de desen şi pictură.

Rep.: Ce obişnuiai să pictezi în copilărie?

I.B.: În copilărie îmi amintesc că îmi plăcea să pictez multe peisaje, dar şi portrete, iar în prezent îmi place să abordez suprarealismul.

13625305_10206718202262314_1189908866_nRep.: Câte expoziţii ai avut? Ai vândut tablouri?

I.B.: Am avut două expoziţii personale şi şase expoziţii de grup, împreună cu colegii  de la licenţă, apoi master şi expoziţii în urma taberelor de pictură din Grecia, alături de artiştii plastici  din Tg-Jiu.  Am vândut tablouri încă din perioada licenţei, în diferite stiluri şi dimensiuni, majoritatea în ulei sau acrilic pe pânză.

Rep.: Îţi mai aminteşti care a fost tabloul de care ai fost mulţumită de cum ţi-a ieşit?

I.B.: Tabloul de care am fost foarte mulţumită de cum mi-a ieşit este unul din seria celor de la Licenţă, unde am abordat o temă puţin fantastică, denumită Muzica sferelor, dând frâu liber imaginaţiei, astfel că am realizat un peisaj cosmic colorat care se îmbină cu un instrument muzical,  întrucat muzica este a doua mea mare pasiune.

Rep.: Ce contează cel mai mult în viaţă pentru artistul şi omul Iolanda Boban?

I.B.: Pentru mine, ca artist, contează să îmi păstrez o anumită libertate în gândire, să nu mă plafonez, să creez şi visez mai departe. Consider că fiecare om este un univers complex ce poate fi explorat şi dezvoltat, iar ţelul meu este să mă dezvolt atât pe plan artistic, cât şi personal din ce în ce mai mult. Importantă, pentru mine, este bucuria de a trăi viaţa, de a îmi urma chemarea, pasiunile şi de a îmi manifesta potenţialul creativ într-un mod cât mai plenar.

13643822_10206718201822303_1705373191_nRep.: În afară de pictură, ce pasiuni mai ai?

I.B.: După cum am precizat deja, muzica este o altă pasiune de-a mea foarte mare. Cânt de cand eram mică şi am continuat să studiez în paralel cu pictura şi muzica, atât voce, cât şi chitară. Teatrul este pe plan secundar şi, de asemenea, mă pasionează dansul. În copilărie am făcut şi doi ani de balet, dar şi un an de pian.

Rep.: De când cânţi? Cum ai descoperit această pasiune?

I.B.: Cânt de la 7 ani. Îmi amintesc că tatăl meu a descoperit că îmi place să cânt şi am ureche muzicală, talentul moştenindu-l de la mama mea, astfel că m-a înscris la cursurile de canto de la Şcoala Populară de Artă. De atunci am continuat să cânt până în prezent.

Rep.: Ai lansat de curând o melodie. Ce ne poţi spune despre aceasta?

13639788_10206718202182312_740933257_oI.B.: Melodia lansată de curând este o colaborare cu artistul Click, pe numele lui Ionuţ Mihalcă şi Dj Undoo. În continuare lucrăm şi la alte piese, iar pe viitor vom colabora chiar şi pentru single-uri. Piesa se numeşte „Iubesc” şi are un mesaj puternic, profund şi de impact.

Rep.: Ce alte melodii ai mai lansat de-a lungul anilor?

I.B.: De-a lungul anilor, am lucrat la mai multe piese compuse în totalitate de mine, voce şi chitară, pe care urmează să le înregistrez. Va fi un album acustic.

13617414_10206718202302315_2011239764_nRep.: La ce concursuri muzicale ai participat? Ce premii ai luat?

I.B.: Am participat de-a lungul anilor la mai multe concursuri muzicale naţionale, unde am câştigat de la menţiuni până la premiul I. Îmi amintesc cu drag de un concurs organizat la cetatea Râşnov, concurs ce l-a avut în juriu pe artistul Mihai Trăistariu, unde am mers  împreună cu părinţii şi am avut parte de o experienţă foarte frumoasă vizitând locul, cetatea, Braşovul, cât şi Castelul Bran.

Rep.: Ai participat şi la emisiuni televizate?

I.B.: Am participat în Târgu-Jiu la câteva emisiuni matinale unde am cântat, dar şi în Bucureşti, la un concurs de talente.

Rep.: Ce planuri de viitor ai? Ce visuri de împlinit?

I.B.: Ca planuri de viitor, îmi doresc să mă realizez din punct de vedere profesional, artistic. Să îmi lansez propriul album, să compun piese, să pictez şi, de asemenea, să mă realizez şi din punct de vedere financiar, iar la un moment dat, în viitor, chiar să am propriul studio de muzică. Visez să călătoresc mult şi să trăiesc viaţa în stilul meu boem şi liber care mă reprezintă făcând ceea ce îmi place şi îmi bucură sufletul.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.