Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Într-un material publicat pe pagina www.cult-ura.ro, https://cult-ura.ro/peste-un-milion-de-dolari-a-costat-o-sculptura-de-pe-clisura-dunarii/, vă prezentam una dintre cele mai importante opere de artă de pe Clisura Dunării, în care s-au investit peste un milion de dolari, pentru realizarea ei.

În materialul de astăzi vă prezentăm câteva poze de colecție, ce surprind  primii primi pași în realizarea sculpturii cunoscută sub numele de „Chipul lui Decebal”, realizată de către cunoscutul artist Florin Cotarcea, din Orșova.

Pozele au fost publicate pe pagina de Facebook „Orșova – Istorie Arheologie” și surprind momente din timpul realizării acestei opere de artă: „Ei bine, așa a început totul! Bravo baieți și multumim pentru munca și efortul depus. Avem cu ce să ne mândrim în această zonă minunată. Datorită unor oameni curajoși s-a putut realiza această minunăție, o sculptură în stâncă, reprezentând pe regele dac Decebal”.

 Bustul lui Decebal a fost realizată în amintirea conducătorului dac, care a preferat să se sinucidă decât să se predea cuceritorilor romani.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.