Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14281479_10207165210437239_1392820834_nTârgujianul Remus Rădvan, unul dintre cei patru tineri din comunitatea „Cufir” care au gândit campania „Ciocîlteul lui Brâncuși”, îi îndeamnă pe români să doneze printr-un videoclip postat în mediul online. Zilele acestea, Remus Rădvan va realiza mai multe clipuri de promovare a campaniei „Ciocîlteul lui Brâncuși” („Cufir”/„Creștem idei”) și speră să convingă cât mai mulți români să doneze pentru achiziționarea operei brâncușiene „Cumințenia Pământului”. Remus îi îndeamnă pe români să doneze, căci o fac pentru viitorul cultural al acestei țări, pentru viitorul copiilor lor. Pentru că foarte mulți dintre cei care donează întreabă ce se va întâmpla cu banii dacă nu se va reuși strângerea sumei totale, Remus le-a răspuns în video-ul de pe pagina sa de socializare!

14269318_10207165201317011_403145840_nÎn ciuda tinereții, Remus Rădvan este omul care a „strâns” la CV multiple experiențe profesionale și care, în orice proiect s-a implicat, nu s-a lăsat până nu l-a dus la bun sfârșit. Pentru că a dorit să se implice activ în campania națională inițiată de Guvern pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului”, operă a inegalabilului Constantin Brâncuși, Remus Rădvan și prietenii săi, artiști din Comunitatea „Cufir”, au inițiat Campania „Ciocîlteul lui Brâncuși”.

Multă lume a aflat deja despre inițiativa lor: cei patru tineri vor realiza o operă de mari dimensiuni prin tehnica string art, operă tribut lui Brâncuși. Au vrut ca aceasta să fie una la care să contribuie toți românii, așa că au scos cuiele pe care le folosi la licitație!

„(…) Pe placa noastră, prin legarea cu ață, românii se unesc pentru un scop comun, pentru artă, pentru viitor. Românii care vor să doneze pentru Cumințenie, pot dona, pot cumpăra un cui. Cine donează minim 10 lei, va avea numele său pus pe spatele plăcii de lemn, pentru 50 de lei va primi o vedere cu opera finală, pentru 400 de lei vor primi tablouri suvenir cu diferite opere ale lui Brâncuși. De asemenea, cele cinci ciocane pe care le vom folosi la baterea miilor de cuie, vor fi date celor care donează. Opera finală va fi dezvăluită la Târgu-Jiu. O vom expune și la Craiova și la București, pentru ca românii să o vadă, să își facă poze cu ea și să doneze. La finalul campaniei, opera va fi scoasă la licitație și toți banii vor fi donați către Cumințenie”, spunea Remus Rădvan.

Întrebări pertinente și propuneri de viitor

Deoarece, de-a lungul campaniei, Remus Rădvan și prietenii săi au fost întrebați ce se va întâmpla cu banii donați pentru „Cumințenie” în cazul în care campania-mamă a Guvernului nu va avea succes, târgujianul care coordonează proiectul celor de la Cufir a postat un clip video în care explică. Remus a realizat filmulețul în Parcul din municipiul Târgu-Jiu unde este amplasată Coloana Infinitului și le-a prezentat celor interesați ideea sa și a tinerilor din „Cufir”:

„Am filmat în Parcul Coloanei Infinitului și am vrut să răspund la întrebarea ce vom face cu donațiile din cadrul Campaniei Ciocîlteul lui Brâncuși? Noi ne-am gândit să facem ceva cu aceste donații, vrem să le investim în acest Parc și am și discutat cu autoritățile locale despre acest lucru. În acest parc vin foarte mulți turiști. Considerăm că acestui Parc îi lipsesc poveștile. Ne-am gândit ca pe aleile acestui parc să punem mai multe plachete informative, pline de informații despre Constantin Brâncuși, povești din viața sa, pentru ca turiștii să afle cât mai multe despre Brâncuși! Am discutat și cu studenți la Arhitectură din Timișoara, care se vor implica să punem ideea în practică. Visul și scopul nostru merge până la capăt, merge spre Brâncuși!”, a spus Remus Rădvan.

Puteți dona accesând http://crestemidei.ro/brancusi?locale=ro

Video: https://www.facebook.com/cufir/videos/1159492244089402/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.