Grupul „Gorjeanca” și Ansamblul de Datini și Obiceiuri „Roua” reprezintă Gorjul la Alaiul Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”

Grupul „Gorjeanca” și Ansamblul de Datini și Obiceiuri „Roua” reprezintă Gorjul la Alaiul Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”

- in Evenimente, Muzica, Slider
0
105 vizualizari

Joi, 6 decembrie, începând cu ora 17:00 județul Gorj este reprezentant la Alaiul Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”, eveniment organizat în Craiova, de grupul „Gorjeanca”, condus de profesorul Ion Drăgan, și de Ansamblul de Datini și  Obiceiuri „Roua” din Cloșani, condus de profesor Carmen Sarcină. Acest spectacol are scopul de a promova tradițiile și obiceiurile de iarnă.

„Vor fi prezente la această manifestare grupuri, formații, ansambluri și soliști vocali, din diverse zone etnografice ale țării, care promovează obiceiurile specifice Crăciunului și Anului Nou. Programul celor doua grupuri, din cadrul instituției noastre, va cuprinde colinde și obiceiuri de iarnă din zona noastră.”, se arată în comunicatul transmis de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Aceste maifestări sunt organizate de Consiliul Judeţean Dolj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și se va desfășura la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova.

 

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.