Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

trumpcharityMai mulți gorjeni au luat parte la „Noaptea alegerilor americane“, un eveniment organizat de către Ambasada Statelor Unite în România, care a avut loc la clubul „Hard Rock Cafe“ din București.

Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj, Alina Tița, Albinel Firescu, ambii muzeografi, și Ema Tulpa au simțit emoția alegerilor de peste ocean. Aceștia au fost invitați să participe la acest eveniment, care s-a desfășurat în timp real cu alegerile din SUA.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a deschis seara, cu un scurt discurs, în care a vorbit despre importanța acestui moment.

La această manifestare au luat parte o serie de personalități, oameni politici și vedete de televiziune, printre care: analistul și jurnalistul Ion M. Ioniță, Andreea Esca, Lucian Mândruță sau Dudu Ionescu. În același timp, pe scena renumitului club au urcat mai multe trupe și cântăreți, printre care și Florin Răduță, câștigătorul de la concursul TV „X Factor“. Cei prezenți au urmărit în direct desfășurarea procesului electoral și au comentat subiectele importante din SUA.

Hillary Clinton a câștigat alegerile de la „Hard Rock Cafe“

Un moment interesant a fost atunci când cei prezenți la manifestare au fost invitați să-și voteze candidatul favorit. Astfel, câștigătorul votului de la clubul „Hard Rock Cafe“ a fost Hillary Clinton. Gorjenii care au participat la acest eveniment au făcut parte din proiectul „Note Comune – Conectarea tradițiilor populare cu ajutorul tehnologiei moderne”, realizat prin programul Museums Connect este finanțat parțial de Oficiul pentru Educație și Cultură al Departamentului American de Stat și este administrat de Alianța Americană a Muzeelor. La acest eveniment au mai participat din Oltenia doar câțiva craioveni. „Noaptea alegerilor americane“ s-a încheiat miercuri dimineața, când s-a anunțat și noul președinte al Americii, Donald Trump.

„S-a simțit emoția alegerilor“

Albinel Firescu spune că a fost vorba de o adevărată sărbătoare a unui proces democratic: „Noaptea alegerilor se desfășoară la nivelul ambasadelor din toată lumea în timp real cu procesul electoral. Este, de fapt, o sărbătoare a procesului democratic în sine. S-a simțit emoția alegerilor. Erau diferite persoane care își făceau fotografii cu candidații imprimați pe carton, dar în mărime naturală. De asemenea erau transmise știri cu procesul electoral“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.