Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Frumusețea orașului Târgu Jiu nu constă numai în complexitatea clădirilor importante, impozanța monumentelor arhitecturale sau valoarea lor istorică; putem găsi frumusețe și în simplitatea blocurilor care au fost construite în urmă cu multe decenii pentru a-și duce traiul familiile din oraș, generații după generații. În perioada anilor ’70-’80, în municipiu, s-au ridicat mai multe astfel de imobile datorită creșterii demografice.

O galerie foto distribuită de gorjeanul Jean Cernițoiu ne transpune în anii în care s-au construit zeci de blocuri de locuințe în orașul Târgu Jiu.

În anii 1960-1970, au fost construite cartierele de blocuri din zonele strada Unirii și strada Republicii, iar în anii 80 cele din strada Piaţa Victoriei – atât la Nord cât şi la Sud de strada Calea Eroilor și fac parte integrantă a zonei protejate.

Începând cu anii 60 s-au început și construcțiile masive de fabrici și uzine, care duceau lipsă de personal. Această lipsă avea să fie suplimentată cu țăranii care erau obișnuiți cu munca și care erau ademeniți la oraș de industrializarea intensivă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.