Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Francesca Curelea este din Glogova și aici a învățat dragostea pentru folclor și tradițiile gorjenești. Este elevă în clasa a VII-a la școala din comună și vrea să urmeze studiile liceale la profilul biochimie, pentru că visează să ajungă farmacistă. Francesca a descoperit la vârsta de opt ani că are talent la muzică și de atunci cântă mereu cu multă dragoste! Este fericită când cântă și spune că muzica va rămâne mereu cel mai bun leac pentru suflete! Copila ia lecții de canto popular și face parte din grupul muzical „Prieteni pe portativ” din Motru.

francesca-f francescamaria

Maria Francesca Curelea are vârsta de 13 ani și a crescut la Glogova, într-o familie de oameni modești și foarte credincioși. Educația pe care i-au oferit-o părinții săi a făcut din Francesca un copil cuminte, credincios și dornic să facă fapte bune, să își ajute semenii și să își asculte părinții. Copila spune că iubește nespus de mult natura, animalele și muzica! 12800151_217709881914101_1371497813981733434_n„În prezent studiez la Școala «Nicolae Caranda» din Glogova, unde sunt elevă în clasa a VII-a. La început am cântat la serbările școlare. Îmi amintesc și acum că aveam opt ani și am urcat pe scenă îndrumată de doamna învățătoare Caranda Gheorghița. La vârsta de 9 ani am intrat în grupul «Bordeiașul» din Motru având ca profesor un om minunat, domnul Gheorghe Fieraru. La 9 ani am câștigat primul meu premiu pe o scenă și a fost prima apariție în fața multor oameni! Atunci am participat la concursul «Talente glogovene» și am luat premiul III. Acela a fost debutul meu în muzică!”, a spus Francesca Curelea.

francesca-maria

Dumnezeu i-a dat harul de a cânta!

După debutul pe scena unui concurs, părinții Francescăi au ajuns la concluzia că fetița trebuia să ia lecții de canto popular, așa că au înscris-o la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Erau și sunt dispuși să facă sacrificii pentru ca fiica lor să aibă parte de cea mai bună educație. „Văzând talentul meu și harul dat de Dumnezeu în muzică, părinții mei au considerat că trebuie să mă înscrie la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, să urmez cursuri de canto popular. Am fost înscrisă la vârsta de 11 ani la clasa doamnei Cristina Boian, un profesor extraordinar. Apoi am ajuns la grupul doamnei Pauliș Katalina având-o ca profesoară de muzică, începând cu clasa a-V-a. M-am înscris la grupul «Prieteni pe portativ» împreună cu colegele mele. Aici găsim liniștea și pacea sufletească după o săptămână de școală. Suntem mulțumiți de toate evenimentele din orașul Motru, la care participăm alături de o doamnă minunată și cu suflet mare, doamna profesoară Katalina și soțul dumneaei, Gabi Pauliș, care ne acompaniază cu profesionalism. Aici suntem ca într-o familie”, a declarat micuța Francesca Curelea, talentata fetiță din Glogova, membră a grupului „Prieteni pe portativ” din Motru.maria-francesaca

Multe premii și multă muncă

De când a început să ia lecții de canto, Francesca Curelea a participat la mai multe concursuri și a reușit să obțină și premii. Este hotărâtă să muncească mult și să nu renunțe la muzică, fiind pasiunea sa cea mai importantă. „Sunt la început de drum, am obținut câteva premii în acești ani, cu toate că nu am fost la foarte multe concursuri, pentru că necesită timp și bani. La toate la care am fost, am obținut diferite premii: Premiul I- la Tinere talente, Premiul special al juriului-Festivalul județean de colinde și cântece de Crăciun, Premiul I- Mugurași de Primăvară Rovinari”, a afirmat Francesca.francescamaria

A participat la preselecțiile „Românii au talent”

A vrut să participe și la emisiunea „Românii au talent”, dar nu a trecut de preselecții. Cu toate acestea spune că nu va renunța, iar experiența a fost una memorabilă! „Am trecut de primele două preselecții de la emisiunea «Românii au talent». Am interpretat o doină acolo – «Cine iubește și lasă», din repertoriul Mariei Tănase. Am avut mari emoții aflându-mă pentru prima dată într-o emisiune de acest gen. (…)  Toată pasiunea mea o pun în muzică! Planul meu de viitor este să urmez liceul de biochimie pentru că visul meu este să devin farmacistă. Muzica va rămâne pasiunea cea mai mare pentru mine, aceasta va fi întotdeauna leac și medicament pentru suflet!”, spune copila.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.